четвъртък , 27 октомври 2016 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Политолог: Доверието е основен проблем при избори у нас
glasuvane

Политолог: Доверието е основен проблем при избори у нас

В Шотландия има 3 възможности за гласуване, независимо къде живееш, но стига да си в списъка на общината: лично, по пощата и чрез упълномощаване на някого, който гласува вместо теб.

Това обясни Татяна Симпсън в директна връзка по скайп от Единбург, Шотландия.

„При третия начин, наречен „прокси“, се попълва се формуляр и се посочва причината, поради която се налага упълномощаването, прилага се и документ, който потвърждава, че причината да не се гласува лично е реална“, посочи още тя.

„Прокси гласуването вероятно е много приятни и сигурно се получава в други държави, като Великобритания например, но не мога да си представя как ще работи в България. Трябва да си даваме сметка, че когато говорим за изборни правила, те са свързани пряко със средата, в която ги прилагаме. Обществата имат различно отношение към едни и същи неща“, коментира политологът Даниел Стефанов в студиото на еМисия България.

„Мисля, че доверието е основния проблем на изборния процес у нас. Там няма съмнение в крайния резултат, българските избори обаче са съпътствани от такива истории, че няма начин да имаш доверие“, заключи още той.

Вижте също

JOVKA_SETA картинка

Йовка Димитрова за споразумението на белгийското правителство и регионите за СЕТА

Белгийските власти постигнаха споразумение за търговското споразумение с Канада, което досега бе блокирано от местното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *