понеделник , 23 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485

ПОЛИТИКА

януари, 2017

 • 22 януари

  Радев встъпи в длъжност

  1

  На официална церемония днес президентът Румен Радев встъпи в длъжност. Но демонстрации посрещнаха новия държавен глава на „Дондуков“ 2. За какво настояват протестиращите?

  Прочети повече »
 • 17 януари

  Плана „Брекзит“

  6

  Британският Премиер Тереза Мей очерта пътя към Брекзит в дългоочаквана реч, която изнесе в Лондон. Разказваме за акцентите от речта на Мей и как решението на Великобритания ще се отрази на българите, живеещи там.

  Прочети повече »
 • 7 януари

  „Да, България“

  4

  Най-новата партия в родината – „Да, България“ проведе учредителното си събрание. Какво се закани да въведе в политиката лидерът на партията – бившият правосъден министър Христо Иванов?

  Прочети повече »

декември, 2016

 • 15 декември

  Среща на върха в Брюксел

  2

  Тече среща на върха на Европейския съюз в Брюксел. Сред основните теми на разговор са миграцията, санкциите срещу Русия и Брекзит. Какво каза Бойко Борисов за насрочена среща с Реформаторския блок?

  Прочети повече »
 • 14 декември

  Отхвърлиха промените в закона за българите в чужбина

  4

  Комисията за българите в чужбина към парламента отхвърли промени в закона, за българите извън родината. Те предвиждаха промяна в начина, по който могат да се създават консултативни съвети към българските представителства. Идеята беше те да се учредяват по инициатива на самите общности в чужбина.

  Прочети повече »
 • 14 декември

  Скандал между БСП и външния министър Даниел Митов

  3

  Защо България е оттеглила своята кандидатура за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН за сметка на Полша? И подготвило ли е правителството в оставка, българска кандидатура на висок пост в ООН? Тези два въпроса предизвикаха скандал между БСП и външния министър Даниел Митов.

  Прочети повече »
 • 13 декември

  Петролен шеф е кандидат за държавен секретар

  2

  Доналд Тръмп избра шефа на претролния гигант ExxonMobil за държавен секретар. Номинацията на Рекс Тилърсън за дипломат номер едно може да предизвика конфронтация между новоизбрания президент и Конгреса.,

  Прочети повече »
 • 12 декември

  Неясни резултати

  4

  След изборите в Македония, страната остава разделена на два лагера. И от двете страни обявиха победа, но резултатите след преброяването са твърде неясни за да се определи кой ще управлява страната.

  Прочети повече »
 • 12 декември

  Тръмп спори с ЦРУ и Китай

  3

  Доналд Тръмп в задочен спор с ЦРУ и Китай. Критиката му на ЦРУ за разкрития на руски хакерски атаки е без прецедент за новоизбран американски президент. А последните му изказвания за Тайван са в разрез с десетилетия политика спрямо Китай.

  Прочети повече »
 • 8 декември

  Безпокойство от номинациите на Тръмп

  2

  Последните номинации на Тръмп предизвикват безпокойство. Сред тях са критик на Агенцията за защита на околната среда и трети генерал в кабинета.

  Прочети повече »
 • 8 декември

  ПФ и РБ искат правителство, ГЕРБ – не

  1

  Реформаторският блок продължава с опитите за сформиране на кабинет. Днес те се срещнаха с партньорите си в правителството в оставка – Патриотичния фронт и ГЕРБ. Има ли шанс за ново правителство след днешните разговори?

  Прочети повече »
 • 7 декември

  Тръмп срещу „Боинг“

  1

  Тръмп се закани вчера да анулира сделка за милиарди с „Боинг“, но днес смекчи позицията. Блъф ли е това за по-добра цена за „Air Force One“?

  Прочети повече »
 • 6 декември

  Иванка Тръмп може да има конфликт на интереси

  5

  Богатството на новоизбраният президент Доналд Тръмп повдига много въпроси за конфликт на интереси. Защо неговата дъщеря Иванка може да се окаже в подобна ситуация?

  Прочети повече »
 • 5 декември

  Италия в криза след оставката на Ренци

  3

  Италианския премиер Матео Ренци подаде оставка, след тежко поражение на Референдума в неделя. Оправдани ли са страховете за масова финансова криза?

  Прочети повече »
 • 5 декември

  Има ли заплаха за България?

  1

  Смут след изказване на вътрешния министър по повод публикации в чуждата преса за подготвян атентат в Bългария. Установени са 3-4 лица по случая, твърди Румяна Бъчварова, без да става ясно, дали са те подготвящи атентат или само имащи връзка с публикациите.

  Прочети повече »