петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Политически реакции на твърденията на Василев за „Булгартабак“

Политически реакции на твърденията на Василев за „Булгартабак“

Колегата Николай Драганов събра мнения на депутати за твърденията на Цветан Василев, че Ирена Кръстева притежава чрез чуждестранна фондация 80% от „Булгартабак“.

„Фактът, че докладът на „Аликс Партнърс“, предполагам в тяхната компетентност не се съмнява г-н Василев, потвърди в изключително сериозна степен нашите констатации, е достатъчен. Не само ние го направихме, предишните одиторски доклади потвърждават нашето становище и теза, че банката е функционирала извън българското законодателство, т.е. приемам това изцяло като защитна теза“, коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ, която оглавява парламентарната комисия за КТБ.

„Най-важното, което трябваше да направим, е да стигнем до парите и да ги върнем на държавата. За всяко конкретно предприятие би могло да се отговори след конкретно разследване. Категорично съм за това олигархията да бъде поставена на мястото си и да спре източването на държавата“, каза на свой ред Найден Зеленогорски от РБ.

„Бих желал да има повече яснота за собствеността не само на „Булгартабак“, но и на други големи дружества в страната. Нищо повече от това, което излезе в медиите, не мога да ви кажа“, заяви Алиосман Имамов от ДПС.

„Няма как да знаем повече от г-н Цветан Василев. Затова нормалните държави имат прокуратура, а България прокуратура си няма и по тази причина българските граждани не знаем истината“, коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Колегата му Гроздан Караджов пък посочи, че докато Василев е в Сърбия, затруднява правораздавателната система.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Какви реакции, на бълнуванията на един пропаднал престъпник. Има ли изобщо смисъл някой да коментира нещо тук. Единствените коментари трябва да бъдат насочени за това, че все още този човек не е екстрадиран и не са му повдигнати никакви обвинения. За първи път в световната история се случва подобен прецедент. Престъпник да задигне 4 млрд. лв. и две години да се разхожда на свобода като даже и не си прави труда да се крие, а нашето правосъдие спи и се прави че не забелязва какво се случва.