четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Полина Паунова в „Просто Диков“ за признанията на Борисов

Полина Паунова в „Просто Диков“ за признанията на Борисов

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се е превърнал в балансьор, а в превод това значи – „няма да правя реформи, а ще стоя на власт, балансирайки между всички интереси“.

Това заяви журналистът Полина Паунова пред Сашо Диков, в отговор на въпрос получила ли е конкретен отговор на някой свой въпрос от пространното си интервю с министър-председателя за сайта „Медиапул“, което предизвика редица реакции в общественото и политическото пространство.

Той казва, че реформите сами ще си станат, но такава реформа в света няма – реформите са болезнени и трудни, добави тя.

Според журналистката в разговора им премиерът индиректно е признал зависимост от главния прокурор Сотир Цацаров, когато е казал, че де факто не знае колко досъдебни производства и проверки, които не са приключили, има срещу него, вкл. за Авиоотряд 28.

„Има нещо много интересно в поведението на Борисов спрямо Цацаров – изключително нежно, с подчертана симпатия и някакъв страх, затова го попитах дали е зависим“.

„Това според теб не означава ли зависимост – ако всеки един момент могат да те извадят и да те заведат, да кажем, на разпит, а после в определени медии да започнат да излизат парчета информации „на час по лъжичка“, зададе реторичен въпрос към водещия Паунова.

По думите й в интервюто Борисов признава директно и че бившата председателка на СГС Владимира Янева, семейна приятелка на Цветан Цветанов, е била политическа грешка.

За твърденията си, че председателите на ВКС и СГС са партийно обвързани, според Паунова премиерът така и не е могъл да даде никакви доказателства.

Попитана какво би трябвало да направи премиера, след като бе наречен лъжец от лидера на ДСБ Радан Кънев, заради твърденията си в интервюто, че председателите на СГС и ВКС са „техни“ хора, тя заяви, че думите у нас отдавна са изхабени и всичко е „от ден до пладне“.

Журналистката разказа, че четири месеца е искала интервю от Бойко Борисов, като през почивните дни той най-сетне се е съгласил. Публикуваното е 15 страници текст от два часа запис.

Двамата със Сашо Диков коментираха и кратки интервюта

на журналиста от последния конгрес на ДСБ – с Радан Кънев, Найден Зеленогорски, Светослав Малинов и Гроздан Караджов.

Според Паунова в Реформаторския блок едва ли има партия, която да смята, че той е успешен проект. Тя припомни, че още с влизането си в парламента блокът е започнал да се цепи на „два отбора“ – СДС и ДБГ, от едната страна, и останалите партии – от другата.

„Те не се харесват, заедно са защото така оцеляха на последните избори, но дълбоко ме съмнява дали ще останат за президентските“, коментира тя.

Думите на Гроздан Караджов пък, че в рамките на РБ тезите на онези, които са в опозиция и искат коренна промяна, срещат симпатиите на „нашите избиратели“, журналистката контрира така: „Той не е член на ДСБ, а е от Гражданския съвет, когато говори за „нашите“ избиратели, за кои говори – за тези в управлението или в опозиция“.

Чуйте цялото интервю на Сашо Диков с Полина Паунова:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …