неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Полина Паунова и Михаил Миков: БСП след изборите
Снимка: БГНЕС, архив

Полина Паунова и Михаил Миков: БСП след изборите

Слава Богу, минаха и тези местни избори. За разлика от предходните години, когато всички, разбира се, бяха победители, този път лайтмотивът е друг. Повечето партии решиха, че е ужасно хитроумно да отчетат, че са загубили.

„Плевен падна“, написа здравният министър Петър Москов, което извади от релси този иначе така уравновесен министър-председател, с когото разполагаме. Сагата с Плевен – този малък Париж, доведе до високия стил в родната политика – Москов и Радан Кънев да притичат до покоите на падишаха, както казваше здравният министър, с бутилка уиски.

Но да не се отклоняваме от важната тема. Партиите отчетоха загуби. Наред с тази печална равносметка обаче всички обявиха, че са втори. БСП са втори. ДПС били по някакъв показател също втори. БДЦ били втори по общински съветници-центристи. Цялата тая история много прилича на вица, в който един човечец бил толкова смотан, ама толкова смотан, че на състезание за смотаняци останал на второ място.

Полицаите се разбунтуваха, че им орязват социалните придобивки. Което стана повод Борисов отново да се опита да влезе в традиционната роля на спасител. Този път обаче сценарият не сработи и протестите продължават. По непотвърдена информация недоволството продължава, защото милиционерите искали „20-те лева за кафе“ да бъдат записани в закона и увеличени двойно.

На този фон излезе поредна порция „записи“, уличаваща тежката омерта между политическа и съдебна власт. Владимира Янева се хвали на своя приятелка, че шефът на ВАС Георги Колев ѝ обещал „спасение“ по аферата „Червеи“. Да не си мислите, че от тия обяснения липсват главният прокурор и премиерът. Че закъде без тях? В крайна сметка нали Борисов си го избра…

Но да не издребняваме. Положението в държавата така и така е „ше си сипа“, така че не бива да пропускаме важното съобщение, с което медиите ни зарадваха преди два дни – жена се оплаква, че купила минерална вода, а бутилката се оказала пълна с водка. Ама госпожо, защо се оплаквате?

И сега внимавайте – Министерството на образованието заменя училищния звънец с песента от детската Евровизия. Това е съвсем сериозно. Ама те във ведомството също са си сипали, така като гледам. Иначе – за да не се забравя миналогодишното „парче“ „Детска планета“ пък от парламента твърдят, че с него щели да привикват депутатите в пленарна зала.

Оставаме в парламента. Народното събрание свали имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов заради изпълнението им пред клек-шопа на улица „Раковски“ в София. Наркомафията била доволна, казаха атакистите. Не схващам – то липсата на имунитет не дава повече свободно време за „пазаруване“, ако ме разбирате.

ГЕРБ бламираха президента и отхвърлиха ветото върху поправката „Бакалов“. И Бойко Борисов няма нищо общо. Защото, искам да ви кажа, че ГЕРБ е една изключително демократична партия, която всеки ден има различно мнение от председателя си. Само дето никога не го изразява.

Междувременно в медийното пространство се появиха тълкувания, че в държавата се извършва преврат – аргументите са бунтът на полицаите, някакви конспирации около и Сидеров и прочие. Затова премиерът трябвало да хвърли оставка и видите ли да иде на избори и да вземе пълно мнозинство. Тая цялата драма, естествено, няма нищо общо с предстоящия крах на съдебната реформа или пък с пълния абсурд около изобилните нарушения на изборите. Нищичко.

При Полина Паунова тази седмица е лидерът на БСП Михаил Миков. С него разговарят за социалистическата партия, как влезе и как излезе от вота тя. За изводите от изборите и за това какво ще се случи в близо бъдеще с основните политически играчи.

[KGVID]http://cdn1.bitelevision.com/upload/2015/11/06/Poli.mp4[/KGVID]

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …