събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Полина Паунова и Атанас Атанасов: Теч на записи и Конституция на тъмно
Снимка: БГНЕС

Полина Паунова и Атанас Атанасов: Теч на записи и Конституция на тъмно

Известно ви е, че бе установена незаконна сеч във Витоша. До момента разследването се води срещу неизвестен извършител, а държавата не може да установи чии са машините, зарязани насред планината. Естествено, това е мистерия, която със сигурност ще се нареди сред най-неразрешимите загадки на 21 век. Вероятно в дъното стои добрата фея, която се разхожда из гората с брадва, защото не е в настроение, както се казваше в стария виц.

В държавата се завихри Вартоломеева не нощ, ами седмица. Посещението на Вселенския патриарх, който бе награден с орден Стара планина – защо остава неясно – на средата на президентството, т.е. центърът на държавността, поиска България да върне на Гърция църковни ценности, взети от гръцки манастири. Остава единствено въпросът кой в случая влиза в ролята на Катерина Медичи, която организира на президента тая радост?

И понеже нали си говорим за президент – шефът на БАН и съветник на премиера акад. Стефан Воденичаров бе издигнат за държавен глава. Трудно може да се открие масон или милиционер, който да не е попаднал в списъка на издигащите го. На тоя фон проф. Огнян Герджиков съобщи, че и бившият цар и бивш премиер Симеон Сакскобургготски бил готов да стане президент. Стига ГЕРБ да го подкрепи (просто не са останали ченгета, които да издигнат и него). В тоя ред на мисли обаче – и аз съм готова да стана кралица, стига някой да уреди формалностите.

Отиваме към БСП. От партията поискаха 8 години затвор за подправяне на изборни протоколи. Уточнението е, че правилото щяло да важи, само когато социалистите не са на власт.

„ДПС със своя профил на либерална партия представлява ценностна преграда за бацилите на радикализма и фундаментализма, по-надеждна от телените огради по границите“, каза през седмицата лидерът на движението Лютви Местан. Всъщност ДПС със своя профил, както казва Местан, е ценностна преграда за много неща. Включително е и една от причините бежанците като цяло, а не просто разни бацили, да избягват държавата ни и без ограда.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че пътищата ни са в зимна готовност. Стига температурите да се запазели около 20 градуса зимата няма да ни изненада.

Иначе в кратце съвпадението на деня е: че в момента, в който загина ключов свидетел по делото „Октопод“, Алексей Петров, дето го гърмяха с гранатомет по грешка, обявил награда от 100 000 лева за поръчителите на атентата срещу него.

Междувременно гнилите ябълки в правосъдието ни станаха съвсем на тор. Като потекоха записи, та цяла неделя. Бившата шефка на Софийски градски съд и съдия Румяна Ченалова си говорят, кой кого щял да опраска, кой получавал подкрепа от Борисов, как Цацаров поемал ангажименти да „завоалира случай“. Също както случая със сечта на Витоша, властите нищо не знаят, извършителите са неизвестни, а записите – незаконни.

И докато главният прокурор и премиерът са ни неизвестни, парламентът тихичко се готви да отхвърли текстовете в Конституцията, които биха посмалили поне малко неограничената власт на единия неизвестен.

И да не забравим – само преди няколко часа заместник-председателят на ДСБ и здравен министър Петър Москов видя в изтеклите разговори между въпросните две съдийки, не какво да е друго, не някаква тревога, а така. Срещу премиера.

Ето по тези теми е разговорът с депутата от Реформаторския блок и председател на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …