сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Полина Паунова, Евгений Дайнов и Димитър Аврамов: Три папи и две каки
Снимка: БГНЕС

Полина Паунова, Евгений Дайнов и Димитър Аврамов: Три папи и две каки

Премиерът Борисов установи, че който ядял сланина, пиел ракия и пушел цигари трябва да плаща по-високи здравни вноски. Начи… предлагам ви аз да спрете консумацията на гореизборените и така като поспестите (щото нали вноските ви ще станат ниски) веднага ще си вземете Порше. Обаче министър-председателят пак няма да е доволен – всеки, който има Порше протестирал за цената на винетката. Ще му протестират те….

Премиерът не обича да му протестират. Харесва само да го галят по главата. Най-вече папи, както казва той. Една папа, две папи, три папи…. са го галИли по главата, похвали се вчера на Камерън. А горкият британски премиер, който е на посещение у нас трябваше да вникне в мислите на Борисов, а на лицето му бе изписано смесица между научен интерес в стил – защо източно православен ми се хвали с „три папи“ на мен протестанта. Тая радост обаче не му бе единствена – в последствие англичанинът трябваше да се сблъска с нестинарки, икони и бос чичо с голям корем, който очевидно му е танцувал.

Иначе…парчето от Берлинската стена което се намира в парка на НДК е замазано с боя от служители, които работят по обновяването на зелените площи около Националния дворец на културата. Работниците решили на своя глава да боядисат паметника, защото графитите от Берлин им изглеждали грозни.

Ми да, покрай повечето кичове в София – като започнем от Витошка и стигнем до облещения Самуил – замазаният в сиво панел съвсем си се вписва. И откъм естетически… и откъм ментални критерии.
Йорданка Фандъкова вече е изпратила предложение до кмета на Берлин да реставрираме и останалата част от стената. Боя има.

В тоя ред на мисли пред японския хотел в столицата, откъдето наскоро бяха изтръгнати оригиналните японски вишни и бяха заменени с палми, сега са се появили нови дръвчета. Пластмасови. Светят нощем. Предлагам така да се действа с всички зелени площи в града. Знаете ли каква шаренка ще стане Борисовата градина. Лилиите в езерото може да искрят в резида, иглолистните дървета в оранж, а широколистните в червено. Епилептиците няма да са добре дошли.

По-нататък – драма в Реформаторския блок. Бившето вице на Станишев, ексчлен на царската партия НДСВ и настоящ реформатор, разбира се (че какъв да е) оповести, че ДСБ били искали оставката на просветния министър Тодор Танев. Самият Вълчев пък не бил доволен от Христо Иванов. От цялата тая история станаха ясни две неща: Танев се врече във вярност на Бойко Борисов – само той можел да го уволни, твърди министърът. Ако пък вземат да го сменят твърде вероятно е да откаже да напусне кабинета си. И другата яснота, която получихме от думите на Вълчев. Май не целият РБ настоява за тая прочута съдебна реформа.

Кой ще бъде опраскан, ако мога да цитирам „двете каки“ – предстои да видим. Разполагаме обаче с цялата необходима информация – опраскват Борисов и Цацаров, галят папите.
И така – от Papo di tutti papi към гостите днес – политолозите проф. Евгений Дайнов и Димитър Аврамов.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …