сряда , 18 юли 2018
Начало / Жива връзка / Поглед към туристическите забележителности в Аризона

Поглед към туристическите забележителности в Аризона

Какви са тенденциите в туризма в щата Аризона и какво можем да научим като практика – разказва кореспондентът ни във Финикс Ивайло Везенков.

„Топлото време през годината, като изключим непоносимата горещина през лятото, привлича милиони туристи. Аризона е привлекател с гледките си, които няма как да се видят на други места по света – каньони, реки, езера в невероятно съчетание с пустинята“, описа Везенков.

Той отбеляза, че през миналата година повече 42 млн. души са посетили щата, а най-посещаваният обект е Големият каньон. 21 млрд. долара пък са оставили в щата туристите за последната година.

Слънчевата светлина превръща един от десетките каньони в Аризона, наречен Антилопа, в една от най-големтие забележителности в региона. Можете да го разгледате без пари или да платите за ексурзовод.

Един ден със сигурност не е достатъчен, за да разгледате всички подобни места в Аризона. Само на два часа северно от Финикс се намира Подковата – още едно място, което рядко може да заварите без десетки туристи от целия свят.

Ако предизвикателствата на пустинята не се нравят на всички, градовете също предлагат достатъчно места за посещение. Във Финикс има десетки музеи и експозиции. Почти всички туристи, запътили се към пустинята, минават първо оттук.

Заради местоположението си, Финикс предлага и лесен достъп до Калифорния и до Невада.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …