четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Жива връзка / Поглед към българското участие в културния живот в Ню Йорк

Поглед към българското участие в културния живот в Ню Йорк

От 5 до 8 януари в Ню Йорк се състоя поредната сесия на GPS – Global Practice Sharing, платформа за международен обмен на идеи, процеси и практики, свързани с танца и движението между Америка и Централна и Източна Европа, като съдейства на творци, куратори и културни работници за разбирателство и развитие на съвременните изкуства.

„Българското участие в GPS беше представено от „Дерида денс център“, в лицето на изпълнителният мениджър на компанията Атанас Маев“, сподели кореспондентът ни в Ню Йорк Мадлен Чолакова, която присъства на събитието.

В дните до 8 януари в Ню Йорк се проведе и фестивалната програма „Американски реаности“, който дава изява на творци от Америка и света, които изследват човешкото общуване чрез креативни подходи и изразност, борейки несигурността и апатията с послания, обърнати към ежедневието ни на жители на планетата.

За осма година събитието събира съзвездие от творци от цял свят. България бе представена от Иво Димчев. За пореден път беше в ръцете, гласа, а този път изненадващо и в литературния и фотографски талант на Димчев, разказа още Мадлен Чолакова.

 

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …