сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Поетът Валери Станков: 27 години не живеем истинския живот, а все чакаме нещо да се случи

Поетът Валери Станков: 27 години не живеем истинския живот, а все чакаме нещо да се случи

От стиховете на поета Валери Станков прозира нежната чувствителност и мъдростта на човек, живял пълноценен живот. Той обаче може да погледне отвъд тъгата.

„Улавям се, че все повече се забавлявам, когато пиша стихотворенията си. А няма как да вържа тъгата със забавлението“, признава Станков.

С 33 книги зад гърба си, поетът винаги е бил искрен към читателите си.  Той има силна гражданска позиция, която не спестява и в стиховете си.

„През последните 26-27 години, т.нар. демократичен преход, не живеем съвсем истинския живот, който би трябвало. Чакаме истинския живот, чакаме нещо да се случи… Огорчението ми е голямо и исках да изкрещя, че все чакаме, чакаме своя истински живот…“, категоричен е той.

Казва, че няма ритуали за писане и сяда пред белия лист само тогава, когато има какво да каже.

Да започнеш деня със стихове на Валери Станков е точно толкова приятно, колкото да го ги чуеш вечер, изпяти от Асен Масларски. В това се убедиха и почитателите на поета, които бяха на представянето на новата му стихосбирка „Анализ на залязващото слънце“ в Националната библиотека.

Вижте какво сподели поетът пред колегата ни Кремена Николова:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

 1. константин еленков

  поет е! поет отвсякъде! и на книга, и на живот!
  ..привидно лесно изковава римите, но това не губи смисъла, както често се случва,
  дълбоко и талантливо осмислени!
  …в очакване!
  на какво?
  не на Годо,
  а на какво, на кого, ?
  да мине черната вода, да мине синята, жълтата…
  а то – както казва Поетът –
  животът си отминал…в очаквана нa друг(ия) живот…