четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Хайд Парк / Под лупа: Седмицата, която приличаше на голям суджук, наврян в свински черва

Под лупа: Седмицата, която приличаше на голям суджук, наврян в свински черва

Покрай скандала с т.нар. афера „Суджук гейт“, седмицата заприлича на голям суджук, наврян в свински черва. А премиерът Борисов побърза да заяви, че има високо кръвно – не яде судужк – тоест рушветът на Живко Мартинов не е бил подходящ…

В допълнение с лежерната снимка на президента Радев, позирайки на бос крак и по потник, остава само да чакаме как политиците ни ще започнат да ядат шпек салам, нарязан върху вестник…

Още акценти от седмицата под лупа разгледаха коментаторите в „Хайд парк“ – политолозите Първан Симеонов и Стойчо Стойчев, както и Венци Мицов, общински съветник от „Глас народен“.

„Общата оценка за този парламент, е едно усещане за безвремие – малко фалшива безметежност. Така или иначе, идва председателство, което ще приспи страстите“, смята Симеонов.

Според Стойчев, този парламент изглежда като продължение на предишния, само че този път с участието и на „Атака“. Липсата на активност в законодателния процес не значи дефицитност, а че ГЕРБ продължава да си управлява.

„Ние нямаме идеали, нямаме нищо, цари бездуховност. Патриот си, ако дадеш пари да се построи сграда за три училища. Не си патриот, ако викаш „България на три морета“, обясни Мицов.

Както винаги, не пропуснахме да съберем и мненията на гражданите за политическите скандали през седмицата в рубриката Vox Populi.

Вижте целия разговор по темата в следващото видео!

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …