сряда , 21 март 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Почина командирът на вертолета, който падна при учения в Черно море

Почина командирът на вертолета, който падна при учения в Черно море

Почина командирът на вертолета, който падна при учения в Черно море. Това е капитан Георги Анастасов, на 38 години, съобщи началникът на щаба на Военно- морските сили – капитан първи ранг Георги Пенев.

По време на тактическото учение „Черно море-2017 г.“ днес в 12:30 ч при маневра след изпълнена задача „артилерийска стрелба по надводна цел“, вертолетът е паднал във водите на Черно море. Това е станало на седем мили или близо 12 км източно от устието на река Камчия, съобщиха от Министерството на отбраната.

Останалите двама, които са били в хеликоптера, са капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов. Те са без опасност за живота. Двамата мъже са настанени във Военната болница във Варна.

По неофициална информация причина за инцидента е маневра в края на демонстрацията, при която „Пантер“-ът е закачил едно от знамената на фрегатата.

Членовете на екипажа на фрегата „Дръзки“ и водолазен екип са действали незабавно за оказване първа помощ на пострадалите.

Вижте също

„Пирогов“ с оздравителен план от април – ще се съкращават дублиращи клиники, но не и персонал

Министерството на здравеопазването представи на ръководството на „Пирогов” плана за финансово оздравяване на лечебното заведение. …

2 коментара

 1. Дървосекачът

  п.с. – като Следва да Ни запознаете Отблизо с Резултатите от срещата Трънп-Йоанис (Да – Румънецът.) !
  – защото Определено Има нещица В изказания току-що контекст.

 2. Дървосекачът

  Съболезнования на семейството и близките !, както и на колегите-му !
  …и дано другите двама Са вече вкъщи живи&здрави !
  …а за Протокола – Следва да Се отбележи че Освен двете вероятни причини (човешка грешка и/или техническа неизправност) – Имайки предвид Важността на учението, както и Непосредствената близост на инцидента с курорт Камчия (Всички Знаем Чия ‘собственост’ Е !) – Има И-трета :
  – Саботаж !, било Предварителен било по време на полета чрез Вмешателство в контролите/управлението.