неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Почернена майка коментира прави ли си пиар властта със скръбта на едно семейство

Почернена майка коментира прави ли си пиар властта със скръбта на едно семейство

На 28 август тази година загина младо момче на 23 години. Човекът, който предизвиква смъртта му, кара зад него с над 200 км/ч., блъска го, автомобилът на младежа изхвърчава от канавката и той загива. Сестрата на загиналото момче публикува снимка на младежа, на която Бойко Борисов е прегърнал 12-годишния тогава Николай Терзиев. Сестрата пише и сърцераздирателно отворено писмо до премиера, тъй като никакви мерки не са предприети срещу причинителя на катастрофата.

Майката на момчето бе приета в началото на октомври от премиера Бойко Борисов с министъра на вътрешните работи и министъра на правосъдието. На срещата присъства и главният прокурор Сотир Цацаров. В предаването „Просто Диков“ майката на убития Николай разказа подробности около инцидента и срещата.

Анелия Терзиева сподели, че близките на Николай са били потресени от това, че убиецът на сина й не е бил задържан, защото не е имал алкохол или наркотици в кръвта. „Потресени сме от това, че има свидетели, има удар, има убито момче и няма задържан.
Законът е премахнат след катастрофа със сина на депутат“, каза още Терзиева. Колеги и приятели на Николай от Варна са инициирали шествие, разказа майката на момчето. Тя благодари на всички, които имат заведения във Варна и са ги затворили, за да присъстват на шествието в памет на момчето.

Ефект от тези протести обаче няма никакъв. „Знаехме, че трябва време за изготвяне на експертизите. Бавене на нещата, изнервяне на близките“, каза Терзиева. Тя сподели и как дъщеря й е намерила снимката на Николай с Бойко Борисов и сама решила да я сподели с коментар във Фейсбук.

„Никой не е очаквал такава реакция, след като дъщеря ми намери снимката. Инициативата се поде, без да знае моето момиче, че в същия ден ГЕРБ обявяваха кандидатите си за президент и вицепрезидент“, добави Анелия Терзиева. Тя каза, че семейството не се оплаква от институциите, а от закона. „Той е уродлив и не работи“, категорична е Терзиева.

Тя разказа, че срещата е минала с човешки разговор. Борисов обяснил, че са опитали да вкарат такъв законопроект миналата година, но срещнали отпор от останалите партии. „Има прекалено много лобистки интереси защитават всички партии – и на адвокати, и на застрахователи“, добави почернената майка.

„Министрите само слушаха и бяха съпричастни като майки. Трябва законът да бъде променен така, че да няма условни присъди. Алкохолът и наркотиците не трябва да бъдат определящи. Нищо лошо не видях от тази среща. Нещата след нея станаха малко по-бързо. Цацаров не каза нищо“, добави Терзиева. След срещата тя се оплака, че близките на Николай са били нападнати от медиите, а много от тях са писали и неверни неща.

„Една седмица по-късно в един и същи час моят свекър почина. Не издържа. В същия момент ми звъннаха от полицията, че убиецът на сина ми е задържан и мярката му е гледана и вече е в ареста“, разказа още майката на Николай Терзиев. Тя каза, че в момента няма какво да направят, тъй като законът не позволява, а прокуратурата ще повдига обвинение. „Ако спасим една майка, да не е в моето положение, това за мен ще е лична победа“, категорична е почернената майка.

Чуйте целия разговор с Анелия Терзиева в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …