сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / По пътя на коприната – пътешествието продължава

По пътя на коприната – пътешествието продължава

Вълшебният керван пътува по света по най-различни начини – най-често на автостоп. В настоящото пътуване са само двама души – Маги и Цветин.

За тяхното приключение и за пътуването по Пътя на коприната, в което е участвал и самият той, разказа в еМисия България пътешественикът и техен приятел Георги Руменов.

По думите му в момента Маги и Цветин са в Малайзия, където дори ги поканили да спят безплатно в петзвезден хотел. Предстои им да идат в Папуа Нова Гвинея.

Иначе двамата авантюристи се придвижват на стоп и спят в палатка. Бюджетът им е общо 300 лв. на месец, като по думите им те се оправят с него и не гладуват.

Вижте още: Да поемеш по „Пътя на коприната“

На сайта им „Вълшебният керван“, блог с видео и снимки от пътешествията, хората също даряват средства.

Според Георги подобни преживявания разбиват много стереотипи и човек открива колко гостоприемни и колко склонни да помагат са хората – дори когато изглеждат страшни.

Апетитът за пътуване идва с яденето – първо пътувахме в Европа, после в Иран, където открихме Азия, после живяхме в Китай…, спомня си той.

Чуйте целия му разказ:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …