понеделник , 11 декември 2017
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / По-ниско качество и по-високи цени на храните у нас

По-ниско качество и по-високи цени на храните у нас

По-ниско качество и по-високи цени на редица храни у нас. Това са окончателните резултати на изследването на Българската агенция по безопасност на храните направено на 31 вида продукта. Изводите обобщава репортерът ни Цветин Филипов.

Разлика в съдържанието на хранителни продукти е открита наистина. Най-сериозна е при млечните продукти, но разминавания има и при шоколадовите изделия, соковете, безалкохолните напитки и детските пюрета. Например – 1 тип сирене у нас и в Германия има различен вкус и цвят, а безалкохолна напитка ун ас е с фруктозен сироп , а в Германия със захар. Институциите обаче правят уточнението, че разликите не излизат от установените европейски стандарти. Изследвания са правени и на месото, но не са открити различия в сравнение с австрийското и германското месо. Големият проблем е свързан с цените на някои продукти, които са много по-скъпи в България в сравнение с Европа.

Вижте също

Ал Кайда призова за свещена война срещу САЩ и Израел – Съветът за сигурност в ООН се събра извънредно. Нов абсурд на пътя и още от късната емисия новини на 8 декември

Хиляди палестинци протестираха в „Деня на гнева“, организиран срещу решението на САЩ да признаят Йерусалим …