неделя , 18 март 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / По-ниско качество и по-високи цени на храните у нас

По-ниско качество и по-високи цени на храните у нас

По-ниско качество и по-високи цени на редица храни у нас. Това са окончателните резултати на изследването на Българската агенция по безопасност на храните направено на 31 вида продукта. Изводите обобщава репортерът ни Цветин Филипов.

Разлика в съдържанието на хранителни продукти е открита наистина. Най-сериозна е при млечните продукти, но разминавания има и при шоколадовите изделия, соковете, безалкохолните напитки и детските пюрета. Например – 1 тип сирене у нас и в Германия има различен вкус и цвят, а безалкохолна напитка ун ас е с фруктозен сироп , а в Германия със захар. Институциите обаче правят уточнението, че разликите не излизат от установените европейски стандарти. Изследвания са правени и на месото, но не са открити различия в сравнение с австрийското и германското месо. Големият проблем е свързан с цените на някои продукти, които са много по-скъпи в България в сравнение с Европа.

Вижте също

Подготвят законодателни промени, които да криминализират всички форми на домашно насилие

По-строги наказания за домашните насилници подготвя правителството. Идеята е в наказателния кодекс да бъдат криминализирани …