петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Пловдив Джаз Фест: Празник на музиката от 1 до 5 ноември

Пловдив Джаз Фест: Празник на музиката от 1 до 5 ноември

Енергията на Мирослава Кацарова сякаш е неизчерпаема. След като издаде новия си албум „My cinema“ и направи серия от летни концерти, сега джаз дивата е фокусирана в новото издание на Пловдив Джаз Фест. Там освен като организатор, още на откриването ще я видим и на сцената.

Пред колегата ни Кремена Николова тя разказа за програмата на предстоящия фест в Пловдив.

„От 1 до 5 ноември ще се опитаме да превърнем този, макар и кратък, период в празник на музиката и джаза“, сподели Мирослава Кацарова.

Боса новата е музиката, която, според певицата, сякаш най-много се доближава до щастието.

„Боса нова е еманацията на лекотата на живеенето и онова, към което винаги се стремим – радостта от живота. Нещо, на което не преставаме да се учим, но понякога забравяме да го правим. Музиката е именно това изразно средство, което ни връща към този порив и естествен пристан на човека – да се радва на живота“, отбеляза още Мирослава Кацарова.

Бразилската нишка на фестивала ще продължат музикантите от Зуко, които ще представят най-новите си песни.

Тромбонистът Георги Корназов, който живее и работи в Париж, идва с групата си, за да представи музиката на големия Кени Уилър.

Камелия Тодорова и Ангел Заберски пък ще представят джаз стандартни. Големите звезди на Пловдив Джаз Фест са Ричард Бона, Майк Стърн и Дейв Уекъл.

Концертите на Пловдив Джаз Фест ще бъдат в дома на културата Борис Христов и в Би боп кафе.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …