неделя , 24 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Пламен Марков за враговете на ЦСКА и Павел Маринов за битите „червени“ фенове след мача с „Лудогорец“

Пламен Марков за враговете на ЦСКА и Павел Маринов за битите „червени“ фенове след мача с „Лудогорец“

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков гостува в студиото на „Спорно за спорта“ и коментира дузпата на мача с „Лудогорец“, тенденциозното отношение на съдиите в България и Европа, целите на „армейците“ и спортно-техническото състояние на отбора.

„Изпадаме в някакви крайности да коментираме субективния фактор от мачовете в българското първенство. Знаете, че решенията се вземат от съдиите, независимо дали са в ущърб на ЦСКА. Това е в правото на съдията. Никъде в Европа, както ФИФА, така и в УЕФА, не намаляват оценката на съдията за това дали е свирил дузпа“, каза Марков.

„Ситуацията от погледа на едната страна, може да не бъде дузпа. Спорна ситуация, но съдията е в правото си. След този гол успяхме да поведем в резултата“, коментира Пламен Марков.
Той каза, че водещите отбори дават пример на всички останали клубове. По думите му ЦСКА е със собственик Гриша Ганчев и има решение на БФС. „От тук насетне всякакви приказки са субективни и с какво помагат на българския футбол?“, каза Марков.

Спортният директор на ЦСКА обясни, че в крайна сметка това е игра, която се провежда на терена и когато един отбор е по-добър може да победи.

„Жалкото е когаро съдиите влияят на крайния изход на двубоя. В международен аспект феновете на „Реал Мадрид“ и „Байерн Мюнхен“ бяха свидетели на подобни грешки. Лошото е в нашето първенство, когато се вижда тенденция и умисъл при вземане на определени решения, които са тенденциозни“, коментира Марков.

„В немалко от мачовете на ЦСКА имаше такава тенденция“, смята Марков, но не пожела да посочи лицата, свързани с подобно тенденциозно поведение. „ЦСКА никога не е имал нужда от съдийска подкрепа“, категоричен е спортният директор на ЦСКА.
По думите му, в поредица от мачове няма как да се ползва подкрепа за отбора от страна на съдиите, дори и да има помощ в един мач.

„Крайно време е в българският футбол да се спре с този шмекерлък. Крайно време е елитните клубове да седнат и да се разберат, за да няма подобно влияние на терена в шампионатите“, призова спортният директор на ЦСКА.

Той обясни, че целта на „армейците“ в момента е да имат добър и компетентен отбор, който да бъде фактор в българското първенство и да се върне на европейската сцена.
„Ние нямаме за цел да се занимаваме със съдиите, да влияем на решенията. В крайна сметка, ако имаме слаб отбор, какво значение, че сме спечелили някакво дерби“, подчерта Марков.

Той анализира и спортно-техническите особености на отбора като посочи, че един силен тим не се гради само за няколко месеца. Марков призна, че е трудно за една година и почти невъзможно ЦСКА да бъде на първо място.

„В момента клубът израства, без задължения е. Постепенно се извървяват тези стъпала, за да може да се развива. Бяха закупени и играчи. В момента сме на трето място в класирането – нещо, което не ни удовлетворява“, добави още спортният директор на ЦСКА.

Чуйте целия анализ на Пламен Марков в следващото видео:

Павел Маринов – говорител на фенклуб на сектор „Г“ се включи в предаването „Спорно за спорта“ на пряката телефонна линия и каза, че привърженици на ЦСКА са били нападнати.
„За съжаление има такъв инцидент, извършен от привърженици от отбор от покрайнините на София. Към полунощ, когато на „Армията“ не е имало никой, около 20-30 пияни или дрогирани същества са нахлули на стадиона, счупили са едно-две стъкла и са нападнали двама мъже“, заяви Павел Маринов.

„Единият е бил на 55 г., имало е и жени. Почупили са ги с бухалки. Единият човек е в „Пирогов“ в момента. Малоумщината от страна на говедата край нямат. Те са били маскирани, но кой друг би го направил? Такива простотии рано или късно ще доведат до много по-тежък инцидент“, опасява се Маринов.

Чуйте какво разказа Павел Маринов за инцидента и коментара му в следващото видео:

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …