петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Пламен и Иво Добреви и Невена Пейкова за музиката като бягство от ежедневието

Пламен и Иво Добреви и Невена Пейкова за музиката като бягство от ежедневието

Пламен и Иво Добреви и Невена Пейкова гостуваха в студиото на еМисия България и коментираха музиката, която правят, въздействието й върху младите, социалните послания, влиянието на идолите върху публиката и има ли място за развитие на сцената в България.

„Музиката може да бъде всичко, стига ти да поискаш. Може да бъде превъплъщение на всичко, което пожелаеш“, коментира Невена Пейкова.

„Музиката е бягство от сивото ежедневие и всичко става розово и красиво“, смята Иво Добрев, а Пламен добави, че творците бягат от реалността, когато творят и когато виждат публиката.

„Ние като хора на изкуството трябва да бъдем пример за младите, защото самите те искат да ни подражават“, подчерта Невена Пейкова.

„Стараем се посланието, което предаваме, да е в рамките на нормалното и да влияе на младите като нас“, каза от своя страна Пламен Добрев.

„За наше щастие младите слушат доста музика. Нашата аудитория са тийнейджърите и не сме засягали много сериозни теми в песните си. Ние по-скоро гледаме с нашата музика да се отпускат и да се забавляват. Досегашните ни проекти са ги карали по-скоро да се отпускат“, добави още той.

„Надяваме се, че съвсем скоро ще можем да изкараме и песен, която да е по-баладична и на любовна тематика“, разкри Иво Добрев.

„Ние сме решили да останем в България. Избрали сме този начин на живот да се развиваме в България. Всичко с времето си, но тук е нашият дом и тук ще се развиваме“, коментира Невена Пейкова.

„Децата дори и да не искат да се интересуват от политика, попадат всеки ден на подобни новини в социалните мрежи. Засега нямаме други планове, но никога не знаеш какво ще ти се случи, но за сега сме тук. Харесва ни“, каза Пламен Добрев и посочи, че с брат си нямат планове да емигрират в чужбина.

„Опитваме се да не насочваме музиката към тази част от хората, които са неграмотни. Мисля, че нас ни слушат предимно грамотните“, смята Иво Добрев, а Невена добави, че щом разбират музиката им, значи младите са грамотни.

„Не търсим провокацията. Хубавата музика липсва в България“, смятат музикантите.
Те разкриха, че в клуба на Народната библиотека ще има поредица от участия на млади звезди.

Научете подробности за предстоящите събития и чуйте целия разговор с младите музиканти в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …