петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Писмо до България / Писмо до България: Теодора и мечтата да има шанс да се върне в България

Писмо до България: Теодора и мечтата да има шанс да се върне в България

Теодора живее от три години и половина в Лондон. Заминава при приятеля си, настоящ неин годеник, намира си работа в магазин още през първата седмица, но България й липсва.

Заминава, защото завършва туризъм в родината, но е разочарована и търси реализация на друго място. Споделя, че началото е трудно и повечето българи не подозират за проблемите, свързани с това: „След време не само семейството и приятелите започват да ти липсват, след време като цяло България започва да ти липсва. Колкото и да не ни е уредена държавата, колкото нещата да стават зле и по-зле, ти си си българин. Каквото и да правиш, както и да опиташ да се приобщиш тук, ти винаги ще си останеш българин и винаги ще търсиш българското.“

Според нея макар в Лондон да се справя по-добре, макар модерните технологии да улесняват комуникацията с близките хора, тя винаги ще се опитва да се върне и да отгледа децата си в родината. „Единственото различно от България е, че тук работиш и пак работиш много, но просто изкарваш много по-добри пари“, които невинаги са достатъчни за многобройните възможности на живота в чужбина, споделя още Теодора.

[KGVID]http://cdn1.bitelevision.com/upload/2015/11/Pismoto.mp4[/KGVID]

Вижте също

Писмо до България: Юлия – да бъдеш в родината, дори физически да не си там