понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Писателят Васил Панайотов за книгата си „Убиец“

Писателят Васил Панайотов за книгата си „Убиец“

Какво може да накара един 30-годишен мъж да прави не само детски бели, но и всичко, което е искал и някога му е било забранявано – отговаря новата книга „Убиец“ на писателя Васил Панайотов.

„Мразя всякакви граници и не искам да поставям такива на никого и още повече на себе си. В този смисъл, ми е трудно да говоря за книгата, защото тя има много пластове. Най-опростеният начин, по който бих могъл да я опиша, е 30-годишен мъж, който върши геройски бели. Другата линия обаче е невъзможността един мъж и една жена да останат заедно и липсата на смисъл в човешките взаимоотношенията. Третият пласт би могъл да бъде бунтът срещу предразсъдъците, които обществото ни налага“, разказа самият автор в предаването еМисия България.

Той посочи, че се опитва да стои далеч от мнението на хората и не следи отзивите за книгата, независимо дали са положителни или не, тъй като изместват фокуса, а всеки писател е способен да се влияе от критиката.

Панайотов е категоричен, че пише с фантазия, а не с факти.

„Писането прилича на сънуването – едното е пасивна, а другото – активна фантазия“, подчерта той. И допълни, че всяка добра книга си има своя път, а голяма част от популярността се дължи и на късмет.

„Моята мечта е да имам спокойствието и свободата да си напиша книгите“, каза още той.

Нужна ли е мотивация да пишеш и за лицата на един писател – вижте целия разговор с Васил Панайотов:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …