сряда , 18 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Писателят Милко Кръстев: Робуваме на вещите, които сами сме създали

Писателят Милко Кръстев: Робуваме на вещите, които сами сме създали

Писателят Милко Кръстев гостува в студиото на еМисия България на Велики четвъртък и коментира успяваме ли да осмислим посланията на религията и Страстната седмица.

„Страстната седмица и страстите български. Има нещо, което се отнася до българската душа. Християнството общува с душата на човека, а тя е толкова велика, колкото велик е Космосът. Ако Бог разлюби душата на човека, то значи, че самият Бог се погубва, тъй като той е в човешката душа и чрез нея направлява съдбата и развитието на човешкия дух“, смята Милко Кръстев.

По думите му, човешката душа е винаги изтерзана, дори и да няма земни явления, свързани с икономика, сигурност и тероризъм. „Тя общува в едно състояние на тревожност и точно това прави човекът човек. Християнската религия и днешния ден – ден на размисъл за тайната вечеря, в която се срещат Христос и неговия предател Юда“, посочи писателят.

„Днес робуваме на вещите, които са дело на нашите ръце. Понеже някак си в създаването на тези вещи човек влага своето въображение, енергия и душата си и съвременният човек се чувства доста привързан към материалното, което е създал и в същото време се чувства поробен от него“, смята Кръстев.

„Голямата борба е как човек да овладее вещите, за да съществува достойно на земята и да живее като свободно, духовно същество“, смята писателят и добавя: „Днес тълпата е така увлечена от вещоманията, че изгражда едно ново робство“.

Чуйте целия разговор с Милко Кръстев в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …