понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Писателят Христо Стоянов: Новото поколение си е сякаш самодостатъчно в литературата и следи единствено себе си

Писателят Христо Стоянов: Новото поколение си е сякаш самодостатъчно в литературата и следи единствено себе си

Писателят Христо Стоянов отбеляза своята 60-а годишнина с най-доброто от своята поезия. Той отправи покана за премиерата на томчето към приятелите си да бъдат с „тежки разръфани обуща“.

Това е всичко, което съм написал, дори не е избрано, оследното стихотворение е писано преди 20 години, поясни в еМисия България авторът на „Носталгия по варварите“. Той добави, че тази книга е „първите 20 години от безсмъртието ми“.

Според Стоянов един поет след 40-годишна възраст не може да надскочи себе си, а поезията е инстинкт за самоизява, пауново оперение в предбрачния период на пауните.

Новото поколение си е сякаш самодостатъчно в литературата, следи единствено себе си и себеподобните си, докато преди всички ние се учехме от другите – дори на това как не трябва да се пише, емпирично овладявахме поезията, заяви още поетът.

Няма нито един умрял за родината си, има само хора, като Ботев, живели за родината си, каза още писателят, според когото нашият живот определя опита ни да прекрачиш смъртта.

Чуйте размислите му в целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Добре е ,че помагате на писатела Христо Стоянов, той е един различен талантлив български писател. Аз ще си купя неговия роман.