вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Писателят Георги Томов за разликите между писането и разказването
TOMOV картинка

Писателят Георги Томов за разликите между писането и разказването

„Между разказването и писането има голяма разлика“, казва писателят Георги Томов, който бе гост в предаването еМисия България.

Автор е на сборника с разкази „Не беше тук и си отиде“. Новата му книга – „Всичките дни“, пък съдържа нови разкази, литературни произведения „рендосани, изшкурени и лакирани” от негови приятели – известни писатели, журналисти, преводачи и издатели.

„Моите разкази са ралични – и по тематика, и по емоционалност, и по дължина. И като инженер си правя таблици, в които ги подреждам така, че да не досаждам на читателите“, сподели Томов и допълни, че сборникът е направен с много радост и се надява читателите да го усетят. А всеки разказ си има различен редактор.

Той е категоричен, че роман се пише много трудно, като самият той пише разказите си като романи, които определя като новели. И уверено допълва, че от всяка история може да излезе разказ.

„Изпитвам трудност, докато облека историята в думи, но с удоволствие и лекота редактирам“, каза още Георги Томов.

Писателят допълни, че много обича да дава съвети, затова се обърна към начинаещите писатели с думите: „Писането освен вътрешна нагласа и умения, е и занаят“.

„Моят съвет е много работа, работа и консултиране с хора, които разбират. Не става – дава ми се да знам“, каза още той.

Вижте също

avtobus

Автобус на градския транспорт се вряза в къща на ул. „Пушкин“

Автобус на градския транспорт се вряза в къща, в близост до училище, на ул. „Пушкин“ …