неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / „Пиещият човек в света на кръчмата“ – новият хит на книжния пазар

„Пиещият човек в света на кръчмата“ – новият хит на книжния пазар

В студиото на „Честно казано“ гостуват писателката и учител по история Милена Менкова и писателят проф. Валери Стефанов. Пред Люба Кулезич те представиха новата си книга „Пиещият човек в света на кръчмата“, която се превърна в хит на книжния пазар.

„Пиещият човек не е пияницата. Пиенето е присъщо на човека и той не се отказал да го прави хилядолетия, това е наистина впечатляващо“, заяви проф. Стефанов.

„Проектът за тази книга е на проф. Валери Стефанов, а аз бях поканена като историк, защото трябваше да изследваме появата и интересът към алкохола през вековете, преди 7000 години човекът е започнал да произвежда вино“, каза Менкова.

„Опияняващите напитки имат много дълга история, ние говорим как тези напитки са се променили през годините, как се е използвал, за да станеш друг човек. Ние искаме да видим как един човек не пие, за да се напие, а за да се превърне в някой друг“, допълни проф. Стафанов.

Вижте целия разговор във видеото.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …