събота , 22 септември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Пиесата „Балкански синдром“ – 150 пъти на сцената

Пиесата „Балкански синдром“ – 150 пъти на сцената

Постановката „Балкански синдром“ ще се играе за 150-ти път на сцена. Авторът Станислав Стратиев ни поставя пред огледалото на „перестройката“, а режисъорът Мариус Куркински ни показва безкрайността на прехода.

С актьорите от спектакъла Любомир Ковачев и Владимир Димитров потърсихме в еМисия България мащабите на диагнозата „балкански синдром“.

„За мен „балканският синдром“ е диагноза. „Балканският синдром“ не е само е балкански, а е синдром на човечеството. Стратиев го показва, защото сме на Балканите, но се среща и в Западна Европа и Америла. Това, което ме докосва, е, че независимо къде сме по света показва самата реалност“, сподели Любомир Ковачев.

„Стратиев казва, че българската участ е да се родиш в България. Това е. „Балкански синдром“ ли е – да „балкански синдром“ е. Не трябва да бягаме от това, защото ние сме това. За жалост, не се харесваме такива, но трябва да имаме чувство за самоирония“, каза Владимир Димитров.

„Имам любими реплики, не една и не само от моите. Има реплика на извънземното, което казва: „Не мога да разбера хората секат гори, за да правят хартия, на която да напишат „Не сечете горите!“, сподели още Димитров, а Любомир Ковачев добави, че това е и неговата любима реплика.

Двамата актьори отбелязаха, че билетите за юбилейното представление, което ще се играе на 26 ноември в Малък градски театър „Зад канала“, са изчерпани. Следващото представление ще се играе на 13 декември.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …