вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Пиар експертът Весислава Танчева: На власт са всички партии едновременно, гражданите са единствената опозиция на мафията

Пиар експертът Весислава Танчева: На власт са всички партии едновременно, гражданите са единствената опозиция на мафията

В парламента няма опозиция, а еднокрак параламент. На власт са всички политически сили едновременно и цялата политическа върхушка едновременно ще си затваря устата, а опозиция оставаме само ние, гражданите.

Това констатира в „Честно казано“ специалистката по политически пиар Весислава Танчева, според която това е изключително опасна ситуация.

Практически ще се окаже, че има една управляваща мафия, представена във всички възможни политически сили, и общество, което е в опозиция на собствената си държава, в притежание на мафията, коментира Танчева.

Според нея в дясното пространство в парламента няма никой,

„освен национал-популистите, които обаче с огромна лекота прескачат вляво и дясно според това кой им подава ръка“.

Дясната опозиция остана извън парламента и буквално изчезна, не се наблюдават обединителни импулси или мобилизация, отчете пиар специалистът, като коментира конкретно всяка една от партиите.

Танчева призна, че е потресена от безразличието на обществото, като според нея в последната предизборна кампания безразлиичето и дистанцираността са били водещи.

Това се случва като убиеш гражданското обещество, което дори не сме имали и изградили, въпреки малките наченки, нямаме и достатъчно интелигентна средна класа, смята тя. По думите й

Управляващата класа, чиято цел е да остане на власт вечно, е заета предимно да убива гражданското общество.

Танчева обвини преди всичко медиите за това, че обществото няма чувствителност за лошото, което се случва в държавата.

Коментирайки коалиционното правителство, Весислава Танчева отбеляза също, че повечето от желаните партньорите на Бойко Борисов са хора, за които има разследвания на трупчета и които са „държани с нещо“.

Тя коментира и поведението на Борисов във връзка със скандалите отколо „патриотите“, като напомни, че не случайно и вероятно с умисъл, Борисов е подписал колиционни споразумения поотделно с всяка партия – за да се извади бъдещ неудобен партньор.

Тя отбеляза, че за Европа това винаги е била „Атака“, но НФСБ са се оказали дори още по-неудобен партньор с поведението си.

Танчева припомни и избрирането на Корнелия Нинова за лидер на БСП и номинациите й като „персонална кандидатура“ на редица политици, които на практика са поддържали и двете правителства на ГЕРБ.

Това значи, че едни и същи хора нареждат кой да играе опозиция и кой властимащ през годините, заключи пиар експертът.

Чуйте целия разговор:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …