понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Певицата Ния Петрова – младият глас на пробуждането

Певицата Ния Петрова – младият глас на пробуждането

Младата певица Ния Петрова представи две нови парчета – „Време е“ и „Тук сега“ и разказа в предаването еМисия България, че те са обвързани с концепцията и идеята хората да се събудят.

„Искаме да им кажем първо ние от какво не сме доволни и да видим дали и те не са доволни от тези неща. Аз съм твърде млада, за да бъда недоволна от много неща, но има такива, които виждам, че просто не вървят“, сподели Петрова.

Тя каза, че младите творци и хората, които се занимават с изкуство се вълнуват от абсолютно всичко. „Реално най-много те вълнува това, което се случва точно сега и искаш да го покажеш през твоите очи. В песните не се пее за любов. Когато направихме този проект, който е съвместен с Александър Петров – автор на текстовете на песните и Иван Гарелов, идеята беше, че това са песни за пробуждане“, разказа младата певица.

„Хората, които са искали да променят нещо и са били обзети от някаква вълна са пеели за това и са го изразявали по този начин. Искам да събудя гласа на хората, а не само да стоят и да мълчат и да гледат какво се случва с тях. Мислим си, че участваме като изразяваме мнението си във Фейсбук или го качваме като статус някъде. Реално така не изразяваме позиция. Тя си е там, 4 човека са я харесали и подминават. Хората заминават за чужбина или се опитват да работят някъде там нещо“, посочи Ния Петрова.

Тя сподели, че любовта е свързана с повечето неща, които се случват. „Когато искаш да изразиш недоволството си от нещо, което не ти харесва сега, основата му е любовта към хората или тези от теб, любовта ти към родината. Всичко тръгва от тази основа и те вълнува и на различни нива“, каза Петрова.

Музикантката обясни, че до момента не е срещала пречки в това да се изявява. „Трудно се правят неща, които да се запомнят вече. Аз търся въздействие, не знам дали ще успея. Израснала съм с такава музика. Когато съм била малка, винаги сме слушали рок парчета. Зависи много от това как си възпитан и какво слушаш“, добави още тя.

Петрова черпи вдъхновението си от хората около нея и е убедена, че е заобиколена от много талантливи хора. „Следя обществените процеси, следя какво се случва. Много хора като мен, на моята възраст са заминали в чужбина, защото смятат, че тук не могат да направят това, което искат, да бъдат чути. Мисля, че хората трябва да се огледат и да видят възможностите около себе си“, вярва певицата.

Чуйте целия разговор с Ния Петрова в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …