петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Певецът Славин Славчев: Живеенето за мига осакатява бъдещето

Певецът Славин Славчев: Живеенето за мига осакатява бъдещето

Славин Славчев е един от младите български изпълнители. Той е автор на текста към песента „Тъмносиньо“, а автор на музиката е негов приятел – Милослав Петров.

„Това парче се роди се от неговата мелодия и неговия риф на пиано. Символиката произлиза от блуса. Вярва се, че цветът на тъгата и на минорните настроения е синьото. Най-добре обхваща настроението на парчето. Посланието е разчупването на оковите на обичта по навик – когато дойде онзи момент, в който все още се обичате, но пътищата ви се разделят. Преломният момент, в който единият трябва да бъде силен и да каже: „Аз си тръгвам“, разказа Славин Славчев.

Той сподели, че песента е вдъхновена от лични преживявания както при него, така и при автора на музиката. Клипът е заснет от Васил Стефанов, основно в София на около 7-8 локации.

„Аз смятам, че имам още много какво да науча за музикалния бизнес, но това, което наблюдавам в момента е, че има много нисък таван за всички, които искат да творят. Няма достатъчно поле за изява, доминира поп-фолк, поп и хип-хоп музиката. Предполагам, че става така преди всичко заради медиите, които са по-насочени към поп-фолк музиката, отколкото към рок или джаз, например“, коментира музикантът.

Той каза, че с изключение на последната песен „Тъмносиньо“ умишлено или не се опитва да бяга от темата за любовта и раздялата. „Обръщам повече внимание на по-социални неща и по-конкретно на това, че хората са много обезверени и не гледат към бъдещето си с отговорност. Този манталитет, живеенето за момента, ни осакатява от възможността да оставим нещо след нас“, смята Славчев.

Той сподели, че сред българските изпълнители с удоволствие би направил общ проект с Любо Киров и с Михаела Маринова. Славчев разказа и какви музикални изяви му предстоят до края на годината и какво да очакват феновете му:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …