понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Петя Владимирова и Силвия Великова: За войната Панов – Цацаров

Петя Владимирова и Силвия Великова: За войната Панов – Цацаров

Има ли война между председателя на ВКС Лозан Панов и главния прокурор Сотир Цацаров коментират журналистите Петя Владимирова от сайта „Дневник“ и Силвия Великова от БНР.

„Тиха е войната, защото те напоследък не се срещат дори на заседанията на ВСС. Двамата воюват, може би Цацров малко по-видимо и емоционално, докато Лозан Панов все още запазва баланса“, каза Силвия Великкова.

„Аз не го наричам война, а базисни противоречия във виждането какво трябва да се прави и от какви промени се нуждае съдебната власт. Лозан Панов никога не напада главния прокурор, но слага пръст в раните и проблемите – скандалът „Яневагейт“ трябва да се разследва, с есемеси не може да се управлява съдебната власт, а това удря самият премиер. Докато главният прокурор смята, че това трябва да се замете и го нарича цирк, в който няма да участва.

По думите на Великова обаче не може да се говори за тихо разминаване във визиите, защото Цацаров директно обвинява Панов, че прави политика.

„Мисля, че г-н Цацров е много изнервен от Панов, защото той беше от водещите му номинатори и събираше подкрепа около кандидатурата на Панов. Сега се чувства предаден от човека, поставил на този пост. Но Панов се е еманципирал“, допълни Великова.

„Лозан Панов много добре знае какво прави от момента с есемеса – преценил е каква битка му предстои и според мен иска да я води. Предстои да видим как ще се развие тя“, коментира още Великова.

По думите ѝ Цацаров обвинява Панов в политиканстване, а всъщност самият той го прави.

Според Петя Владимирова управляващите трябва да спрат да се кълнат, че ще продължат със съдебната реформа, тъй като не е ясно чия е тя.

„Въпросът е коя реформа? Тази, за която се пребориха хората „антиреформа“, каза тя и допълни, че се е случила реформата, искана от Цацаров.

 

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Имате студиа и екипи на два различни континента…и няма кой да качите едно видео на сайта след предаването.