понеделник , 21 май 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Петя Кертикова: За големия спорт, американската мечта и журналистиката

Петя Кертикова: За големия спорт, американската мечта и журналистиката

За големия спорт, американската мечта и журналистиката – разговаря Сашо Диков с очарователната водеща на Би Ай Ти Петя Кертикова.

Тя заминава през 2007 г. за Далас, Тексас, като продължение на лекоатлетическата си кариера.

„Отидох да тренирам и уча. Спортът беше животът ми в продължение на повече от 10 години. Всичко беше подчинено на спорта и пистата. Сега се изявявам в съвсем различно поприще. Предстартовата треска и в телевизията все още я има“, споделя Петя Кертикова.

Признава, че в журналистиката иска да бъде това, което е Ралица Василева. Възхищавам ѝ се и се радвам, че се е запазила като човек, категорична е Петя.

„Никога не съм искала да се изявявам като модел. Имам други интереси“, казва водещата, макар често да ѝ се налага да чува сравнения с красивата Адриана Лима.

Признава, че влага над 100% в работата си и иска да бъде добра в това, което прави.

„Спортистите са перфекционисти. Лесно е да станеш първи, трудно е да държиш нивото. Изисква се воля и упоритост“, уверена е Петя Кертикова.

„На този етап мисля, че съм там, където трябва да бъда. След години се виждам пак тук, все пак това е медията, която ме е изградила, която ми подаде ръка. Животът е непредвидим“, казва водещата и добавя, че към момента не мисли да се върне в България.

Целия разговор с Петя Кертикова можете да видите във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Mnogo priyatno intervu s Petya Kertikova.
    Da poveche hora trybva da budem zemni i chovechni!