събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Петър Славов за харченето и мълчанието

Петър Славов за харченето и мълчанието

Депутатите Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев отправиха питания до всички министри относно обществените поръчки в последните години и изхарчените за тях пари.

Смисълът на въпросите бе да видим какво се е случило в Минситерския съвет ноември-декември 2015 г. и през 2016 г., когато бе подадена оставката на кабинета и от средата на ноември той бе в оставка, обясни Петър Славов в „Просто Диков“.

Получените отговори обобщихме в таблица, от която се вижда, че в някои ведомства харчовете са в пъти повече, и докато за някои има обяснения, то в други има доста странни неща, добави той.

Славов даде пример с Министерството на икономиката, в което е отчетено 55% увеличаване на разходите, като открои поръчка на голям брой принтери и шредери. Както и в Министерството на туризма – над 200% увеличение заради „повишен брой активности“.

Междувременно в някои ведомства се наблюдава занижаване на харчовете, сред които на правосъдието, спорта и др. Други пък – като Министерството на здравеопазването – не са дали отговор, въпреки че са длъжни по закон.

Според Славов е нормално да не се правят големи разходи в последните дни на едно правителство.

Имаме зададени серия от въпроси към министъра на финансите за това кои са най-големите дружества по оборот у нас и колко данъци са платили, като прецизирахме въпроса по отношение на сектора с горивата, но нямаме още отговор, каза също Славов в отговор на въпрос за кои отговори най-много го е яд.

Депутатът коментира и отказа на информация по казуса КТБ. Чуйте подробности в целия разговор с Петър Славов, според когото ако не са в следващия парламент да отстояват всички тези неща, то „едно червено мнозинство ще ги махне и унищожи“.

Търсим вариант силите, които доказаха, че знаят защо участват във властта и не се продадоха, да се съберат заедно, заключи той, като отрече в тях да включва Меглена Кунева и Божидар Лукарски:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …