четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Прозорецът / Петър Славов за бъдещето на Реформаторския блок

Петър Славов за бъдещето на Реформаторския блок

Депутатът от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов коментира, че съществуването на формацията в сегашния ѝ вид е свързано със съществуването на настоящото Народно събрание.

„Много политици забравят, че няма гаранция парламентът да изкара пълен мандат и се държат сякаш имат още 3 години да битуват в парламента, а това може да се окаже, че е една химера и буквално след няколко дни може да се окаже, че следва вълна от протести и да се повтори това, което се случи през 2014 г.“, каза Петър Славов в предаването „Прозорецът“ по Би Ай Ти.

„Докато го има това Народно събрание, ще има и Реформаторски блок в този му сложен вид“, поясни депутатът.

По думите му отношението на РБ към ГЕРБ зависи от гласуването по Изборния кодекс.

„Един от вододелите безспорно ще бъде гласуването на Изборния кодекс – от една страна, дистанционното електронно гласуване, а от друга – преференцията. Ако наистина преференцията „бъде опраскана“, това ще бъде много страшно и за мен би значело сериозен разрив“, посочи Славов.

По думите му самият той и негови колеги от Гражданската квота на РБ от много време се чувстват като опозиция в парламента.

„Напоследък така се случва – правят се недомислени неща и след това под влияние на гражданския натиск се търси начин те да бъдат коригирани“, каза Славов.

Попитан какво трябва да се промени в РБ, депутатът отвърна, че е дошло време за равносметка. Той посочи, че трябва да е ясно кой какво е правил в РБ във времето 43-ото НС и особено тези партии, които имат представите в изпълнителната власт.

Целия разговор с Петър Славов можете да видите във видеото:

Вижте също

Бивш дипломат: Ердоган е знаел предварително за преврата

Бъдещето на Турция зависи от поведението на президента Реджеп Ердоган. Очакванията са той да наложи …