неделя , 16 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Петър Славов и Мартин Димитров: Важно е кой притежава данъчно-акцизните складове за горива и кой източи КТБ

Петър Славов и Мартин Димитров: Важно е кой притежава данъчно-акцизните складове за горива и кой източи КТБ

Кандидатите за депутати Мартин Димитров и Петър Славов от „Нова република“ гостуваха е студиото на еМисия България и коментираха основните теми, по които работят и за които настояват преди изборите – кой притежава данъчно-акцизните складове на горива в България, кой е виновен за фалита на КТБ и защо трябва да има машинно гласуване.

„Днес имахме дело пред ВАС, на което искахме да разберем кой притежава данъчно-акцизните складове в България. Най-голямата тайна в държавата е тази. Ние предлагаме десни решения в България. Трябва конкуренция, да се отпуши достъпът до пазара и ключът е именно данъчно-акцизните складове за горива. Няма да стане само с 5-6 нови бензиностанции. Трябва системно решение“, заяви категорично Петър Славов.

По думите му, в това е разковничето за решаване на проблема с картела на горивата трайно. „Цялата национална икономика губи от ежегодния си растеж. Цените на горивата в България са над средноевропейските за дълъг период от време“, коментира от своя страна Мартин Димитров.

Те коментираха и работата на държавното обвинение по казуса с КТБ.

„Темата наистина е много важна. Ние положихме много усилия да стане ясно кой източи КТБ, да се потърси отговорност и начин да се върнат парите. Кой е източил парите, кои са конкретните лица, офшиорни зони“, заяви Славов.

„КТБ е големият провал на предишното управление. Искаме отстраняване на синдиците, искаме проверка на работата на квесторите и искаме нови, мотивирани синдици“, категоричен е Димитров.

По думите им, в България има много фактори, които не искат парите от КТБ да бъдат върнати и добавиха, че отдавна са поискали проверка дали отговорните за фалита на КТБ са били съпричастни към структурите на ДС.

Кандидатите за депутати коментираха и темата с машинното гласуване. „ЦИК реши да зачеркне нещо, което години наред се считаше, че е подготвяно поне на хартия. Сега изведнъж всички в ЦИК се чудят какво става с машините“, коментира Славов.

„Защо не купиха машини в една тръжна, сериозна процедура. Това е въпросът. Аз очаквам всяка година да има парламентарни избори, както е тръгнало“, заяви от своя страна Димитров.

„Големият ни приоритет е дистанционното електронно гласуване, от което да се възползват и всички български граждани зад граница“, подчерта Димитров.

„Важно ни е машинното гласуване, защото се съмняваме в преброяването. Има алтернативност. Нашите избиратели ще ги призовем да гласуват машинно“, заявиха още те.

„Реформаторският блок мина в тъмната страна на политиката и ние няма смисъл да се обединяваме с тях. Не е идеята да се обединиш с всички“, коментираха представителите на десницата в отговор на въпроса защо няма общо обединение вдясно.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

3 коментара

 1. Дървосекачът

  Е така !
  НО ! – мигар Изобщо Ни трябват партии ?!

  ––
  Двустъпковата, Хора ! – това Е А-то и Я-то ЗА Изправянето на България и Нас-Всички.

 2. Вержиния Балчева

  Ясно,смело и умно!

 3. И какъв е изводът, в който синдици, медии и прокуратура искат да вярвате – човекът Цветан Василев имащ банка номер 1 в България и изкарващ стотици милиони годишно от фирми като Виваком е решил да рискува всичко и да открадне 3 милиарда понеже милионите му били малко.

  В това ли вярваме или, че някой се е уплашил колко се е нагушил с власт и пари?