вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Петър Москов за управлението: По-добър и устойчив формат не може да има в България

Петър Москов за управлението: По-добър и устойчив формат не може да има в България

„Аз съм абсолютно убеден, че правителството и мнозинството имат бъдеще и нямат основания да не довършат мандата си“, заяви в интервю за Полина Паунова по Би Ай Ти здравният министър Петър Москов.

Според него в момента „по-добър и устойчив формат не може да има в България“.

На въпрос дали успява да бъде коректив на премиера Бойко Борисов, каквато бе заявката му, той отвърна: „На места със сигурност да, на места със сигурност не. Корективът е взаимен“.

В отговор на въпрос за ситуацията в Реформаторския блок, Петър Москов бе категоричен, че РБ е жив, като припомни, че говори като един от хората, които са „го основавали с ръцете си“.

„Разпадът на РБ, ако това е нечия цел, е целта на днешната опозиция, в лицето на ДПС и БСП, и е начин да се реализира връщането на ДПС през парадната врата. Затова РБ трябва да е жив“, смята той.

„РБ се събра в момента, в който всяка една от партиите в него осъзнаха абсолютната си невъзможност поотделно да бъдат нещо различно от приятна интелектуална група, от която нищо не зависи“, заяви той и добави още едно определение – „отделно провалили се“.

На въпрос има ли амбиции за лидерството в ДСБ, той отвърна, че ако е имал, би го разказал. „Но ще положа всички усилия РБ да се отърси от самоубийственото състояние в момента“.

Москов определи като „съвсем простичка“ и необорима логиката си да бъде част от управлението, докато партията, на която принадлежи, е в опозиция.

На въпрос как би обяснил, че именно ДПС чрез свалянето на форума подпомогна избора на Меглена Кунева за образователен министър, той отговори, че вотът е показал две неща: много сложен и трудно управляем характер на мнозинството и тежка и мъчителна борба кой е най-автентичната опозиция на това управление.

По отношение на гласуваните в редуциран вариант конституционни промени, министър Москов подчерта, че за РБ промените в така гласувания вид са били много над-очакванията, които реформаторите са заложили в началото. „Всеки честен в РБ ще ви го каже. Не се случи това, че не ги изнесохме още по-напред.“

Той обаче призна, че създаването на комисия КОЙ така и не се е състояло.

Двамата завършиха предаването с въпроси по здравни теми. Според Москов един от най-сериозните проблеми е „острите дефицити в доболничната и хипетрофията в болничната помощ“.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

3 коментара

 1. Надя Николова

  Много смислен човек в една неадекватна държава!
  Ако само не беше толкова отровна политическата обстановка…..
  Трудно е да се прокарат смислени идеи,когато непрекъснато ти извиват ръцете и ти подливат вода.

 2. ВМавриков

  Неадекватен човечец! Съжалете го, моля не му задавайте въпроси с повишена трудност. Ама партията, в която той бил зам. председател била в опозиция, а той бил в управление било логично. Ама друга възможност за реформаторски кабинет освен този нямало. Ама на него много му се искало да не подкрепя Пеевски, ама нямало да е демократично. Ама той не можел да отговори кратко, защото много знаел. Ама ще казвам благодаря, та дано не ми зададете повече въпроси.
  Д-р Илко Семерджиев така добре изобличи лъжите на Пепи готиното, че може да си празнува всеки ден, в който продължава да бъде министър …

 3. Пепи Нарциса се опиянява от собстения си глас.