събота , 24 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Петър Курдов призова Спас Русев да разкара чуждите хора от Левски

Петър Курдов призова Спас Русев да разкара чуждите хора от Левски

Бившият футболист на „Левски“ Петър Курдов призова собственика Спас Русев да разкара чуждите хора от синия клуб.

„Новият собственик е човек с възможности, но ако и той тръгне да залага на чужденци, ще си счупи главата. Ръководството на „Левски“ от няколко години се бие в гърдите, че има 550-600 деца на базата на „Раковски“ и на „Герена“. Колко деца обаче имаме в първия отбор“, каза Курдов в интервю за предаването „Спорно за спорта“.

Той бе категоричен, че въпреки инвестициите в обучението на деца в школата на „сините“, те рядко попадат в първия отбор, където се разчита на чужди футболисти.

„Ако г-н Спас Русев остави да го въвлекат в този порочен кръг, от сега му гарантирам, че ще съсипят бизнеса, името и авторитета му. Затова на изпълнителните директори Боримиров и Пелето трябва да им се поставя конкретна цел – от възрастовата група 2003 – 2004 г. трябва да има  3-4 деца в първия отбор“, подчерта още Курдов.

„Защо ние, ветераните, стоим отвън, а има чуждици като Иво Тонев, като локомотвиците, които 2 години управляваха? Повече ли знаят от нас“, попита бившият футболист.

Той отбеляза, че с „мекушав“ треньор и без футболисти няма как да се случат нещата в „Левски“.

„Никога не съм имал нищо против Иво Тонев – правеше, каквото можеше, но се виждаше, че с тези финансови възможности нещата не се случваха. Веднага давам пример с „Лудогорец“ – едно нещо ако не става с пари, става с много пари. Там има печеливша формула и печелят от евротурнирите. Докато ние заложихме на един посредствен треньор, независимо че го изпращаха с аплодисменти, не става за треньор на „Левски“. Там трябва човек с хъс като Вуцов, Шпайдела. Това са хора с харизма и с футболен хъс“, категоричен е Курдов.

 

 

Вижте също

Френски гранд иска Фернандо Каранга. Символични цени за сблъсъка с Лудогорец

Френският гранд „Олимпик“ Марсилия проявява интерес към голмайстора на ЦСКА-София Фернандо Каранга, твърди изданието Tuttomercato. …