събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Петър Копралев: И от двете страни на границата има обезверяване

Петър Копралев: И от двете страни на границата има обезверяване

България е засегната от промените в Изборния кодекс, не само българите в чужбина. Проблемът е, че по особен начин се опитва да се раздели българското общество, като се разделят едни в България и извън България. Това изпитвахме на гърба си дори в Америка, аз съм бил там 16 години. Независимо, че сме в България за по-постоянно със семейството ми, се опитваме да правим добра връзка между нашите общности в Америка и България. Забелязахме, че комуникацията се губи, поради факта, че има настройване доста дълги години едни срещу други. Това е било предпоставка и някой да прецени, че няма нужда от българите извън България.

Това коментира Петър Копралев, вицепрезидент на Българската стопанска камара в Сан Франциско, в предаването еМисия България.

Той допълни, че е работил, за да се върне мисленето на българите, напуснали България, към страната.

„Народът трябва да се грижи за страната си, а тя после ще се погрижи за него. Мисълта към България идва, когато се усеща, че има ефект и България има нужда от тези хора, от интелигенцията си, която избяга“, каза той и допълни, че обаче и от двете страни на границата има обезверяване, когато статуквото не се променя.

Копралев посочи още, че повечето хора са родолюбци – хора, които обичат страната си , но не подкрепят управлението.

„Хубавото на политиката е, че политиците са преходни, а българският народ трябва да запази своя дух, за да бъде обединен“, подчерта той.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …