вторник , 19 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Петър Хубчев: Не отписвам мачовете с Франция и Швеция, но не обещавам нищо

Петър Хубчев: Не отписвам мачовете с Франция и Швеция, но не обещавам нищо

Новият селекционер на България Петър Хубчев заяви на първата си пресконференция, че ще опита да промени мисленето в отбора. Той бе категоричен, че българският национален отбор е над всички.

„Много бързо и интензивно се развиха разговорите. Това е най-неподходящото време за треньорска смяна и то преди два такива важни мача. Това, което искаме от момчетата, е да бъдат приятели и да полагат максимални усилия, когато са с екипа на националния отбор. Футболистите трябва да повярват, че това, което ще се опитаме да ги накараме да правят на терена, е правилно за отбора“, коментира Хубчев.

„Тези два мача ще се доверим на момчетата. По начина, по който дойдоха смея да кажа, че всичко е наред. Разбира се, че и ние имаме своите виждания, които ще се опитаме да ги предадем през следващите два-три дни“, добави новият селекционер.

„Първото и най-важното е, че отборът е над всички, над всяка звезда, над треньора. Отборът е над всички. Ще се опитаме да издигнем отбора в култ. Говоря за желание и себераздаване. Това ще бъде едно от първите неща, което ще ни води. Ще гледаме да променим апатията“, добави той.

„Ако отпишем квалификациите, ще кажете, че това са поредните големи отписани квалификации. Ние самите трябва да успеем да вдигнем този отбор и момчетата да повярват, че могат. В най-кратко време трябва да преценим дали тези епизодични прояви може да ги направим по-чести. Не си правя илюзии. Ще играем мач за мач. Не отписваме нищо, но не обещаваме нищо. Много от тях не ги познавам. Не говоря като футболисти, а като хора.

Важно е желанието. Може да бъдат 17-годишни момчета, може да има и 27-годишни момчета. Ако няма желание, насила няма да стане. Годините ще са последното нещо. За мен е по-труден въпросът как да стигнем до това желание. Подмладяване – не на всяка цена. Това не е фикс идея.“

Хубчев коментира, че предложението да заеме треньорския пост е било изненадващо.

„олебания не съм имал. Други неща се обсъждаха. Това е голям престиж. По-високо от националния отбор е само небето. Нито сме обсъждали договор, нито параметри. Ако ние за една година не успеем да убедим, че вършим нещо, за какво ми е договор за две или три години“, категоричен бе той.

Вижте какво още каза новият национален селекционер на България в следващото видео:

Вижте също

Кървава драма в Гоце Делчев: Бивш футболист закла свой приятел след скандал

Бившият футболист и настоящ футболен треньор Марио Метушев закла свой приятел след скандал, а след …