събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Петър Бояджиев: Местан се оказа по-голям патриот, ДПС изгуби своя монопол

Петър Бояджиев: Местан се оказа по-голям патриот, ДПС изгуби своя монопол

Човешките права и патриотичната карта – за достлука между България и Турция говори дисидентът и дългогодишен политически емигрант във Франция Петър Бояджиев.

„Имах възможност да видя на екрана действията на „патриотите“ и сега разбирам, че ГЕРБ са имали разговори за правителство с тази „организираната престъпна група“ – казва Бояджиев.

„Ние се разминахме с това да повторим майските събиития от 1989 година. ДОСТ има над 20 000 членове и активисти. Телефоните им прегряха от техни активисти, които искаха да тръгнат към границата. Ако Местан беши им казал „Тръгвайте“, щяха да отидат там и да пометат тези платени активисти, които бяха там. И къде отиваше нашето Отечество тогава?“ – пита Бояджиев.

„На 20 май 1989 г, аз поех отговорността. Истинският патриот беше Местан, защото той реши пред лицето на безотговорното служебно правителство, и особено на вътрешния министър, който трябваше да направи „санитарен кордон“. Помислете кой е патриот и кои са мишки“ – обяснява Бояджиев.

„Тези хора искат да управляват България, да представят Европа. Не съм сигурен, че това не е пирова победа за ГЕРБ. Опасно е възмущението на тези хора, опасно е поведението на тези хора. Самите така наречени патриоти изгубиха свои гласоподаватели от това поведение“ казва още бившия дисидент.

„С фашистите не се преговаря, с фашистите не се разговаря, с тях се бориш“ – заявява Петър Бояджиев.

Какво още сподели Петър Бояджиев за ролята на ДПС, за Турция и за модела „КОЙ“, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …