понеделник , 25 юни 2018
Начало / Жива връзка / Пет цистерни са източени, остава опасността за обгазяване в Хитрино

Пет цистерни са източени, остава опасността за обгазяване в Хитрино

През нощта 29 души са работили извънредно и са успели да източат още 4 цистерни. Равносметката до момента е 5 източени цистерни с опасно гориво, остават още 7. Работата върви много по-експедитивно, но рискът остава. Не можем да говорим, че опасността е преминала. Хората на терен работят при изключително рискови условия.

Това каза кореспондентът ни в Хитрино Златимир Йочев след брифинга на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова и директора на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов по повод взрива на влакова композиция, превозваща пропан-бутан и пропилен, на гарата в шуменското село.

Той посочи, че в неделя са били допускани хора от Хитрино, придружени със служители, осигуряващи безопасността им, до къщи в селото, за да вземат неща от първа необходимост.

„Николай Николов говореше за по-различна версия за инцидента. Имало е изтичане на газ, който се е разнесъл в определен район на селото, и искра е възпламенила всичко. Това бе неговата версия за случилото се. Продължават да се разследват причините за инцидента“, подчерта Златимир Йочев.

По думите на кореспондента ни все още остава опасността за обгазяване.

Вижте в следващото видео разказа от първо лице на колегата ни Красимир Крумов от в. „Монитор“, който първи разпространи кадри от Хитрино след взрива:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …