петък , 16 ноември 2018
Начало / Спорно за спорта / Пет медала и осем титли за България от Европейското по ММА

Пет медала и осем титли за България от Европейското по ММА

Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки каза, че този спорт вече е доста популярен и в България благодарение на многото медали от световни и европейски първенства.

„Нашият национален отбор се класира на второ място отборно, което говори за добрата работа на клубовете по места, всеотдайната работа на спортистите и на всички членове, защото преди 2 години, когато кандидатствахме и получихме лиценз от Министерството на спорта си бяхме поставили точно такива цели“, разказа Стъки. Той обясни, че на много места този спорт изпреварва и футбола по популярност.

„Радвам се, че чрез труда, който полагаме, успяваме да го популяризираме и в България и все повече млади хора се палят по този спорт“, разказа председателят на Българската федерация по ММА.

Той спомена кои са европейските шампиони от България по категории и похвали работата на треньорите. „Не е тайна за никого, че Българската федерация по ММА не разполага с много средства и тяхна задача беше да направят най-добрият подбор на спортистите, които имат най-голям шанс за медали. От 9 състезатели успяхме да вземем 8 медала“, обясни Станислав Недков.

Стъки посочи и какви ще бъдат следващите участия на българските ММА бойци. Българската федерация ще бъде домакин на следващото Европейско първенство през 2017 г. То ще се проведе в София в последната седмица на март. Стъки каза и че за следващия голям форум федерацията ще се бори за първо място.

Чуйте целия разговор със Станислав Недков-Стъки в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …