четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Пенка Кунева – българката, която покори Холивуд с музика

Пенка Кунева – българката, която покори Холивуд с музика

Холивуд е меката на киното, но има и много хора, които работят зад кадър. Много музикални хитове са се зародили първо като саундтрак. Един от композиторите, които работят зад кадър, е българка. Колегата ни Петя Кертикова се срещна с жената, която покори Холивуд с музика – Пенка Кунева. Тя завършва държавната музикална консерватория в София, а страстта й към музиката съвсем не е случайна – майка й също е музикант.

Започва да композира музика още като дете, ходи на уроци и по пиано и солфеж. Заминава за Америка само със 150 долара в джоба. „Бяха много тежки години. В България бяха години на хаос“, спомня си Кунева. Заради липса на средства не успяла да се запише на много курсове. Компенсира с работа.

Сега пише и оркестрира музика за филми, видеоигри и телевизия, а рецептата да успееш в меката на шоубизнеса, според Пенка Кунева, е много проста – усетът към хората, доверието им и оправдаването на очакванията им са основните съставки.

Вижте репортажа на колегата ни с една от успелите българки в Америка – Пенка Кунева:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …