вторник , 20 ноември 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Пеевски е чист: Антикорупционното звено не откри никакви нарушения при депутата от ДПС

Пеевски е чист: Антикорупционното звено не откри никакви нарушения при депутата от ДПС

Антикорупционната комисия не е открила никакви нарушения при проверките на два сигнала срещу депутата от ДПС Делян Пеевски. Това отчете нейният председател Пламен Георгиев.

По думите му “Ако дръпнем чертата се оказва, че или Делян Пеевски е един от най-проверяваните и чисти хора в държавата, или има много добри адвокати и счетоводители“.

По единия сигнал комисията е установила, че с внасянето на промени в медийния закон Пеевски не преследва личен интерес, тъй като законът има за цел оповестяване на публична информация от обществен интерес, каквато е собствеността на медиите.

По втория сигнал – за съмнения за незаконно придобито имущество, неизпълнени служебни задължения и корупция, комисията е установила, че срещу Пеевски е имало 5 прокурорски проверки, които са приключили с отказ да се образува разследване, а едно досъдебно производство е било прекратено.

Нито една данъчна ревизия на депутата не е показала липси и недостиг на парични средства и всички документи за доходите му съвпадали с ревизионните актове.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …