четвъртък , 23 ноември 2017
Начало / Код 11-13 / Павел Шопов: Американският посланик повлия на Борисов за решението съсловните организации на магистрати да се финансират от външни донори

Павел Шопов: Американският посланик повлия на Борисов за решението съсловните организации на магистрати да се финансират от външни донори

Павел Шопов от Обединените патриоти гостува в студиото на КОД 11-13. Той коментира горещите политически новини и отказът на сръбския съд да вземе решение относно молбата на България за екстрадирането на Цветан Василев.

„Тук има политически подтекст, сръбската страна си правят някакви пазарлъци в някакъв аспект“, каза депутатът.

Според Шопов финансирането на магистратски организации от външни донори се е приело, заради намеса от страна на Америка.

„Срещата с американския посланик повлия на това решение, те са си пожелали фондации като „Америка за България“ да продължат да си финансират тази ниша. За мен това е безспорно, че той е повлиял на Бойко Борисов. Това се е случвало и преди, спомняте си как Клинтън спря Белене, тогава Борисов беше първи мандат. Тези действия ни притесняват като коалиционни партньори, но за сега коалицията е стабилна“, посочи Шопов.

Павел Шопов увери, че ролята им на коалиционни партньори не променя факта, че те ще изпълнят обещанията си към избирателите. Защо коалицията е стабилна и Обединените патриоти са по-добър партньор от Реформаторския блок, вижте във видеото.

Вижте също

Разследват за корупция лидера на управляващата партия в Румъния. Защо у нас се проваляме в борбата с корупцията по високите етажи на властта?

Запорираха имущество за 27 млн. евро на лидера на управляващата партия в Румъния Ливиу Драгнеа. …