понеделник , 23 юли 2018
Начало / Жива връзка / Павел Хаджиев за празничния пазар на труда – плюсове и минуси

Павел Хаджиев за празничния пазар на труда – плюсове и минуси

Павел Хаджиев, мениджър отдел „Подбор“ в Job Tiger, гостува в студиото на „Жива връзка“.

Той каза какви са плюсовете и минусите от настоящия празничен пазар на труда, какви са трудностите и предимствата покрай Коледа и лесно ли може да си намерим работа и какви специалисти се търсят на пазара сега.

„Декември за нас е много натоварен месец. Хората не си дават сметка, че имат време и повече спокойствие да седнат и да поговорят с консултанти за работа. Особено, ако са си вкъщи, могат да разгледат предложения, да проучат нещата и да видят дали няма по-добра възможност за работно място през следващата година“, разказа Хаджиев.

Той обясни, че хората изчакват да вземат бонусите, предвидени за края на годината и изчакват до март например, за да сключат договор с нов работодател.

„Има сектори, които са на гребена на вълната и хората са много облагодетелствани. Ако си софтуерен инженер, можеш да получаваш по 3 предложения на ден от компании от всяка точка на планетата“, обясни експертът.

„Един инженер и юрист със сигурност са много подценени в днешно време. Когато не си в такава благоприятна ситуация, всичко опита до списъка с 20 компании, които са най-добрите в сферата“, добави Хаджиев.

„Гладът за работна сила е огромен. Няма компания, която да си позволи да не разгледа сериозно който и да е кандидат. Компаниите се опитват да привлекат все повече служители, включително и експерти от чужбина“, посочи мениджърът.

Той обясни, че през септември и декември е най-силно търсенето на нови служители. „Ако човек има съмнения, че иска нова работа, трябва да обърне внимание на обявите от септември до февруари“, посъветва Павел Хаджиев.

Чуйте целия разговор с Павел Хаджиев и съветите му за работа в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …