понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Павел Хаджиев за отзивите след дебата Тръмп – Клинтън в Сейнт Луис

Павел Хаджиев за отзивите след дебата Тръмп – Клинтън в Сейнт Луис

В неделя вечерта се проведе вторият дебат между двамата кандидати за президент на Съединените щати. Доналд Тръмп и Хилари Клинтън отговаряха освен на въпросите на модераторите на дебата и на запитвания от социалните мрежи и от публиката в Сейнт Луис, щата Мисури.

Темите, които предизвикаха най-сериозен отзвук, бяха отношението на Тръмп към жените, имиграционните му политики спрямо мюсюлманите, както и скандалът с изтритата кореспонденция на Клинтън.

Според проучване на Си Ен Ен, 57% от зрителите смятат, че Хилари Клинтън е спечелила дебата в Сейнт Луис. Анализатори обаче го определиха като фокусиран изключително върху личностни нападки.

Повод за обсъждане стана и езикът на тялото на двамата кандидати. Липсата на трибуни позволяваше по-директен контакт с публиката, която участваше със задаване на въпроси. Клинтън търсеше подобен контакт по-често, като се опитваше да се обръща директно към задалия въпроса. Тръмп беше критикуван в социалните мрежи за това, че често заставаше зад гърба на Клинтън, докато тя говори.

Въпреки че в началото на дебата двамата не се ръкуваха, както предполага етиката на тези събития, в края му Клинтън и Тръмп се поздравиха. На въпроса на какво се възхищават у другия, Клинтън каза, че уважава семейството на опонента си и неговата отдаденост към децата му. Републиканският кандидат сподели, че смята Клинтън за упорита и се възхищава на издръжливостта ѝ и на това, че не се отказва.

Колегата ни Павел Хаджиев бе в Сейт Луис. Той се включи в еМисия България с обобщение след дебата, както и с отзивите на студентската общност там.

„Очакванията бяха този дебат да бъде уникален, но политиката отстъпи на личните нападки и обиди. Това разочарова студентите. Те все пак останаха доволни, че историческият дебат бе на територията на кампуса им“, отебеляза Павел Хаджиев.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …