понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Павел Бандилов за попарените надежди на пазарите след референдума за Брекзит
BANDILOV картинка

Павел Бандилов за попарените надежди на пазарите след референдума за Брекзит

Големите финансисти бяха изненадани от резултата на референдума във Великобритания, тъй като очакванията бяха все пак тя да реши да остане в ЕС. Изненадата обаче не е съвсем драматична, тъй като всичко бе на косъм до последния момент.

Това коментира в еМисия България финансовият анализатор Павел Бандилов от ИП „София интернешънъл секюритис“.

По думите му е естествено пазарите да реагират поради това, че са били неподготвени, а надеждите им – рязко попарени. Затова видяхме рекордни спадове, в които убежища са само златото, йената, добави той.

„Преиграването“ на инвеститорите той си обяснява с изненадата – класически „черен лебед“.

Националната банка на Великобритания обяви пък днес, че е готова да инжектира 250 млрд. лири стерлинги, „за да свали температурата” на пазарите, задействайки извънреден план, за да гарантира ликвидност на банките в краткосрочен план.

Бандилов се надява до дни страстите да се уталожат, а през уикенда да дойде вербална подкрепа от страна на политици и банкери, която според него би била положителна за движението на пазарите.

Според експерта именно другата седмица ще бъдат ясни реалните щети от решението за Брекзит, както и намерението на инвеститорите.

Оттук нататък неизвестността обаче ще се задълбочава, още повече предвид евентуалните намерения на Шотландия и Ирландия да търсят собствен път към ЕС, предвижда Бандилов.

Какъв би бил ефекта и върху българските пазари – чуйте в целия разговор:

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …