неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Пътят от „осанна“ до „разпни го“ за един български кмет останал без партийна подкрепа

Пътят от „осанна“ до „разпни го“ за един български кмет останал без партийна подкрепа

Пътят от “осанна – до разпни го” за хасковския кмет. Само за две години откакто ГЕРБ спечели изборите в Хасково, сега от партията решиха да свалят доверието от своя кмет Добри Беливанов. Напрежението между Беливанов и издигналата го на поста партия ГЕРБ ескалира, след като местната организация разпространи декларация, в която се твърди, че управлението му е провалено.
В документа се посочва, че градоначалникът не се е справил с бездомните кучета, бездействал е по време на кризата с уран във водата на града, която продължава и до днес и още, че Беливанов не се е справил със зимното снегопочистване. Според местната организация на управляващата партия липсвали инициативи, проекти и инвестиции. В декларацията е посочено още, че срещу общината се водят разследвания за съмнителни сделки. От своя страна – за Би Ай Ти кметът Беливанов -съобщи, че в момента е в отпуск и че е разпространил своята позиция, в която заявява, че е извън страната и няма намерение да коментира публикуваната анонимна декларация, но като мажоритарно избран кмет е задължен да отговори на въпросите на съгражданите си.

На обвинението, че е поставил бариера на входа на общината, Беливанов отговаря, че това не е приумица или каприз на кмета, а изискване за ред и безопасност във връзка с усложнената международна обстановка и бежанската криза.

По темата в студиото на еМисия България гостуваха политологът Първан Симеонов и Константин Павлов- Комитата- блогър. „Като се издигат лидери по места просто се търсят лид9ери на масите , но тези хора не винаги са перфектни“, допълни и Комитата.
„Големият проблем на всяка управляващата партия като остане без усещане за опозиция, че започва да се олива“, каза Симеонов.

Повече от еМисия България-ТУК

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …