петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Пътят на един млад пианист от Добрич до Кралския музикален колеж в Лондон

Пътят на един млад пианист от Добрич до Кралския музикален колеж в Лондон

Светослав Тодоров е един от младите таланти на Добрич, които покоряват света с музика. Той е студент в Кралския музикален колеж в Лондон, а вече има собствен дебютен видеоклип, наречен Капустин Проджект. Преди да го запише, той е работил по него с големите цигулари Васко Василев и Найджъл Кенеди, които са негови ментори.

„Реших, че видеото трябва да излезе през юни. Получи се съвпадение, защото тогава бяха честванията по повод 90-годишния рожден ден на кралица Елизабет II и за това го посветих на нея. В началото започва с импровизация, а след това продължава с мой аранжимент на Капустин“, разказа младият талант в предаването еМисия България.

Той споделя, че до Кралския музикален колеж в Лондон се стига с много устрем, късмет, много работа и стратегия. „Имаше два етапа от изпити, които трябваше да мина и влязох със стипендия. Има много неща, с които трябва да се съобразяваш, когато кандидатстваш в такива институции. Стратегията се състои в това, че трябва да знаеш какво искаш да постигнеш в дългосрочен план“, разказва един от малкото българи в престижното музикално училище.

Запознал се с Васко Василев, след като отишъл не негов урок в Кралския колеж. Така известният българин му става ментор.

„По същия начин се получи с Найджъл Кенеди. Запознахме се в Единбург. Аз отидох само за един автограф, а се стигна до там, че трябваше да му свиря точно това парче. Той е световен музикант, който е в музикалния бизнес от много дълги години и знае как стават нещата. Получих много безценни съвети от двамата и няма да ги забравя никога. Много е хубаво за един млад музикант да има подкрепата на такива известни и големи музиканти“, споделя Светослав Тодоров.

Вижте какви ценни съвети е получил от Найджъл Кенеди и какво предстои за младия талант в следващото видео:

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …