четвъртък , 30 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Пътят на един млад пианист от Добрич до Кралския музикален колеж в Лондон
MUZIKANT картинка

Пътят на един млад пианист от Добрич до Кралския музикален колеж в Лондон

Светослав Тодоров е един от младите таланти на Добрич, които покоряват света с музика. Той е студент в Кралския музикален колеж в Лондон, а вече има собствен дебютен видеоклип, наречен Капустин Проджект. Преди да го запише, той е работил по него с големите цигулари Васко Василев и Найджъл Кенеди, които са негови ментори.

„Реших, че видеото трябва да излезе през юни. Получи се съвпадение, защото тогава бяха честванията по повод 90-годишния рожден ден на кралица Елизабет II и за това го посветих на нея. В началото започва с импровизация, а след това продължава с мой аранжимент на Капустин“, разказа младият талант в предаването еМисия България.

Той споделя, че до Кралския музикален колеж в Лондон се стига с много устрем, късмет, много работа и стратегия. „Имаше два етапа от изпити, които трябваше да мина и влязох със стипендия. Има много неща, с които трябва да се съобразяваш, когато кандидатстваш в такива институции. Стратегията се състои в това, че трябва да знаеш какво искаш да постигнеш в дългосрочен план“, разказва един от малкото българи в престижното музикално училище.

Запознал се с Васко Василев, след като отишъл не негов урок в Кралския колеж. Така известният българин му става ментор.

„По същия начин се получи с Найджъл Кенеди. Запознахме се в Единбург. Аз отидох само за един автограф, а се стигна до там, че трябваше да му свиря точно това парче. Той е световен музикант, който е в музикалния бизнес от много дълги години и знае как стават нещата. Получих много безценни съвети от двамата и няма да ги забравя никога. Много е хубаво за един млад музикант да има подкрепата на такива известни и големи музиканти“, споделя Светослав Тодоров.

Вижте какви ценни съвети е получил от Найджъл Кенеди и какво предстои за младия талант в следващото видео:

 

Вижте също

EMISIQ_LEA картинка

Леа Коен: Не може камуфлажна търпимост само в името на политическата аритметика

Настъпил е час за компромиси, които трябва да бъдат в рамките на морала и ценностите, …