четвъртък , 20 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Честно Казано / Пътеводител на българските земи от историка Костадин Костадинов
kostadinov

Пътеводител на българските земи от историка Костадин Костадинов

Историкът и председател на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов гостува в студиото на „Честно казано“, за да разкаже какво установи по време на пътуването си, при което измина над 8000 км в изучаване на чуждестранни днес градове, които някога са били българска територия.

„В Северна Гърция има села предимно с българско население, където гърци няма. В градове като Пирот и Ниш пък, българската култура все още доминира“, сподели Костадинов.

„За мен Одрин е български град, границата, която поставяме ние, е много тънка. Местните българи ми казаха „Когато нашите стари бегали от България, мислели, че са турци. Когато отишли там, разбрали, че са българи“, сподели историкът.

„През тези 20 дни по време на обиколката ми, аз не съм говорил на друг език, освен на български“, допълни още той.

Пътеводителят трябва да е готов до края на септември и ще съдържа подробна информация за числеността на българите в съседните ни държави, както и подробни географски карти.

Вижте целия разговор в следващото видео!

 

Вижте също

liuba

Люба Кулезич представя своя сценарий за политически психотрилър с елементи на трагикомедия

Ако някой ден реша да се завърна към киното, ще напиша най-сетне сценарий за игрален …

2 Коментари

  1. Случвало ми се е на два пъти да ме наричат „сестро“ в Анталия и в Сърбия като разбраха, че съм от България. Усещаше се голяма любов към българското. Радвам се за хубавите теми в предаването.

  2. Димитров

    Страхотна идея! Браво на автора!