неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Пътеводител на българските земи от историка Костадин Костадинов

Пътеводител на българските земи от историка Костадин Костадинов

Историкът и председател на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов гостува в студиото на „Честно казано“, за да разкаже какво установи по време на пътуването си, при което измина над 8000 км в изучаване на чуждестранни днес градове, които някога са били българска територия.

„В Северна Гърция има села предимно с българско население, където гърци няма. В градове като Пирот и Ниш пък, българската култура все още доминира“, сподели Костадинов.

„За мен Одрин е български град, границата, която поставяме ние, е много тънка. Местните българи ми казаха „Когато нашите стари бегали от България, мислели, че са турци. Когато отишли там, разбрали, че са българи“, сподели историкът.

„През тези 20 дни по време на обиколката ми, аз не съм говорил на друг език, освен на български“, допълни още той.

Пътеводителят трябва да е готов до края на септември и ще съдържа подробна информация за числеността на българите в съседните ни държави, както и подробни географски карти.

Вижте целия разговор в следващото видео!

 

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

2 коментара

  1. Случвало ми се е на два пъти да ме наричат „сестро“ в Анталия и в Сърбия като разбраха, че съм от България. Усещаше се голяма любов към българското. Радвам се за хубавите теми в предаването.

  2. Димитров

    Страхотна идея! Браво на автора!