неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / ПЪРВО ПО БИ АЙ ТИ! Сблъсъкът на седмицата Елена Йончева срещу Делян Добрев. Тя: Нека каже теглил ли е кредити от офшорни фирми. Той: Вървя след нея и й опровергавам лъжите

ПЪРВО ПО БИ АЙ ТИ! Сблъсъкът на седмицата Елена Йончева срещу Делян Добрев. Тя: Нека каже теглил ли е кредити от офшорни фирми. Той: Вървя след нея и й опровергавам лъжите

В студиото на еМисия България гостува Елена Йончева, която от есента не спира да изнася скандали за община Хасково – скандали, в които главен герой е Делян Добрев от ГЕРБ.

С право на отговор пред камерите на Би Ай Ти застана и Делян Добрев, който се превърна в най-популярния депутат от ГЕРБ заради скандалите около него и сблъсъците му с Елена Йончева.

Елена Йончева: „Имаме проблем всички ние. Това не е фиксация. И начинът, по който се управляваше до този момент, не зная дали още е така, община Хасково, е проблем за цялата държава. По този модел, аз бих го нарекла не модела „Добрев“, а модела „Хасково“, се управляват много общини в България. За този „Кумгейт“, макар и наречен по-различно журналистите писаха, правили са разследване. Но това не излиза в националните, големи медии. В момента, в която тази информация беше налична в някои медии, Прокуратурата би трябвало да се самосезира.

Това не е атака срещу г-н Добрев, това е атака срещу системата. Как така фирма, близка до зетя на г-н Добрев печели обществените поръчки заедно с фирми, които са свързани с него. Само в Хасково обществени поръчки за 50 млн. лева. Как става така,че фирмата на същия господин е в топ 3 на печеленето на обществени поръчки за саниране на сгради в България. Как така става,че родителите на г-н Добрев взимат заем от същия зет, който от своя страна взима заем от офшорни компании. И аз настояват да се каже какъв е произходът на тези средства от офшорните компании“.

Ето и думите на Делян Добрев: „Бих казал,че Йончева се превърна в популярен депутат заради сблъсъка си с мен. И всъщност това й е целта. Вие поканихте ли г-жа Йончева двамата да дебатираме?Защото тя ме избягва през цялото време. Не за друго, а защото говори куп лъжи и си тръгва. И аз трябва да вървя след нея и да ги опровергавам. В началото това ме дразнеше, сега ми става весело.

Ние се следваме един след друг, за да говорим 6 месеца едно и също нещо. Едни и същи глупости! Видяхте ли я да покаже един документ?! Според мен това са листове стара хартия, които се носят, за да всяват респект.

Целия разговор вижте във видеото, а всичко от еМисия България-ТУК

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …